Lietuvoje pradedami transliuoti penki lenkiški kanalai

Trečiadienį Pietryčių Lietuvoje antžeminės skaitmeninės televizijos tinklais pradedami retransliuoti penki nekoduoti Lenkijos TV kanalai: „TVP Polonia“, „TVP Info“, „TVP Historia“, „NUTA.TV“ ir „Power TV“.

Šioms Lenkijos televizijos programoms retransliuoti Lietuvoje bus skiriama apie 349 tūkst. eurų per metus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Šioms Lenkijos televizijos programoms retransliuoti Lietuvoje bus skiriama apie 349 tūkst. eurų per metus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Benas Brunalas (ELTA)

2018-05-09 08:34, atnaujinta 2018-05-09 08:36

Lenkiškų televizijos kanalų retransliavimo starto ceremonijoje, kuri vyks Vilniaus televizijos bokšto siųstuvų salėje, dalyvaus Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska, Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis, AB Lietuvos radijo ir televizijos centras generalinis direktorius Remigijus Šeris.

Pietryčių Lietuvos gyventojai galės matyti penkias Lenkijos televizijos programas, transliuojančias informacinio, pažintinio ir pramoginio turinio laidas. Vilniaus, Šalčininkų ir Švenčionių miestuose ir rajonuose lenkiškas programas „TVP Info“, „TVP Polonia“, „TVP Historia“, „NUTA.TV“ ir „Power TV“ retransliuos Susisiekimo ministerijos skelbtą konkursą laimėjęs AB Lietuvos radijo ir televizijos centras.

Transliuotojo „Telewizja Polska S.A.“ programa“ TVP Info“ yra svarbiausia informacinė naujienų programa, supažindinanti su naujausiomis Lenkijos ir pasaulio politikos, ekonomikos, kultūros, sporto aktualijomis, naujienomis ir svarbiais įvykiais. Lenkiškai auditorijai Europoje ir pasaulyje skirta to paties transliuotojo programa „TVP Polonia“ rodo televizijos serialus, biografinę ir istorinę dokumentiką, filmus, koncertus ir spektaklius. Lietuvoje taip pat bus matomas „TVP Historia“ – populiariausia Lenkijoje istorijos ir antra pagal populiarumą pažintinė programa, transliuojanti filmus ir laidas apie Lenkijos, Europos ir pasaulio istoriją bei gamtos dokumentiką.

Pasirinktos ir dvi muzikinės pramoginės transliuotojo „Michal Winnicki Entertaiment“ programos – „NUTA.TV“, transliuojanti populiariausius šiuolaikinius ir paskutinio dešimtmečio muzikos kūrinius, ir „Power TV“, kurioje – populiariausi 80-ųjų ir 90-ųjų metų muzikos kūriniai, o apie pusę laiko skiriama lenkų muzikai.

Lenkiškos televizijos programos bus retransliuojamos skaitmeninės antžeminės televizijos tinklu, nekoduotu būdu. Tai reiškia, kad retransliacijos aprėpties zonoje šias programas bus galima matyti nemokamai, tam antžeminės televizijos naudotojai savo TV imtuvuose turės atlikti automatinę programų paiešką.

Televizijos programas bus galima priimti įprastinėmis antenomis, nukreipus jas į artimiausią numatytoje teritorijoje esantį siųstuvą. Atviroje vietovėje rekomenduojamas antenos įrengimo aukštis – 10 m virš žemės paviršiaus, o užstatytoje miesto teritorijoje, kai antena įrengta ant pastato stogo, – ne žemiau kaip 10 m aukštyje.

Šioms Lenkijos televizijos programoms retransliuoti Lietuvoje bus skiriama apie 349 tūkst. eurų per metus. Sutartis su retransliuotoju sudaryta metams, numatant galimybę pratęsti šią sutartį dar du kartus po vienerius metus.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Pietryčių Lietuvos teritorijoje – Vilniaus mieste ir rajone bei Šalčininkų ir Švenčionių rajonuose – yra 697 880 gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.