Teismas atmetė Liberalų sąjūdžio skundą dėl paramos iš Laisvės studijų centro

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) šią savaitę atmetė Liberalų sąjūdžio skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo, kuriuo šiurkščiu pažeidimu pripažintos Laisvės studijų centro finansuotos diskusijos su liberalais.

Teismas<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teismas<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donata Majauskienė (BNS)

May 11, 2018, 2:21 PM

VRK kovo 15 dieną pripažino, kad už dviejų diskusijų organizavimą išleisti 2670 eurų yra draudžiama Laisvės studijų centro auka Liberalų sąjūdžiui, tačiau traktavo tai kaip dar vieną epizodą pažeidimo, už kurį liberalams jau atimta pusmečio dotacija, ir papildomos baudos neskyrė.

Liberalų skundą dėl VRK kovo 15 dienos sprendimo teismas ketvirtadienį atmetė, teismo sprendimas neskundžiamas, BNS sakė LVAT atstovė Neringa Lukoševičienė.

Prokurorai dar praėjusių metų gruodžio 21 dieną VRK perdavė dalį medžiagos iš ikiteisminio tyrimo dėl koncerno „MG Baltic“ ir kelių partijų politinės korupcijos.

Anot teisėsaugos, nustatyta, kad liberalų 2016 metų Seimo rinkimų kampanija iš dalies finansuota Laisvės studijų centro lėšomis. Juridinių asmenų paramą partijoms draudžia įstatymas.

Viešąją įstaigą Laisvės studijų centras įsteigė parlamentaras Gintaras Steponavičius, įtariamas liberalų politinės korupcijos byloje.

VRK pernai spalį pripažino, kad liberalų Seimo rinkimų kampanija neteisėtai finansuota per kito buvusio liberalo, politinės korupcijos byloje įtariamo Šarūno Gustainio įsteigto Taikomosios politikos instituto surengtus mokymus partijos nariams.

VRK konstatavo, kad šie per 45 tūkst. eurų kainavę mokymai yra neteisėta nepiniginė auka. 

Ši nepiniginė auka bei jos ir mokymų išlaidų nedeklaravimas VRK buvo pripažintas šiurkščiu įstatymo pažeidimu, už jį liberalai negavo pusmečio dotacijos iš biudžeto – apie 395 tūkst. eurų.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.