Tarp kitko. Didžioji skaidruolė mėgsta pagudrauti

Reikalauja maksimalaus skaidrumo iš visų kitų, o pati sau leidžia ir pagudrauti. Tai galima pasakyti ir apie prezidentę D.Grybauskaitę, o ne tik, pavyzdžiui, apie svarbiausią Seimo valstietį R.Karbauskį, kurį šalies vadovė netiesiogiai paragino trauktis iš parlamento, nes jis yra stambus verslininkas.

Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 11:05 AM, atnaujinta May 18, 2018, 11:18 AM

Neseniai savo reikalavimais pribloškė Prezidentūros paskelbtas viešasis naujienų agentūrų paslaugų pirkimas.

Sąlygose įrašyta, kad jau po to, kai bus atplėšti konkurso dalyvių vokai, Prezidentūra ir jos pasamdytas kažkoks ekspertas dar dvi savaites stebės, ką tos agentūros rašo apie prezidentę ir Prezidentūrą, o jau tada galutinai pasirinks.

Ko siekiama tokiu triuku? Arba neva objektyviai paskelbti laimėtoją, su kuriuo gali būti susitarta iš anksto ar kuris tiesiog patinka klientei, arba stengtis priversti žiniasklaidą rungtyniauti tarpusavyje, kas už valdiškus pinigus ims gražiau rašyti apie S.Daukanto aikštės rūmų šeimininkę.

O tokių kosmetikos procedūrų D.Grybauskaitei dabar labai reikia – juk vis dar sunku atsiplauti nuo „tulpių pašto“ skandalo, kuris kilo paskelbus jos susirašinėjimą su buvusiu liberalų lyderiu, o dabar bylos įtariamuoju E.Masiuliu.

Beje, tame susirašinėjime yra ir laiškas, kurį E.Masiuliui parašė adreso tulpes@lrpk.lt savininkė atsakydama į jo patriotinį pranešimą, jog saugumo viešuosius pirkimus tarnybinio transporto degalams laimi rusų „Lukoil“.

„Deja, visos valstybinės įstaigos per centrinę pirkimų agentūrą taip įklimpę. Todėl skubos tvarka pateikiau viešūjų (klaidos nedrįsome taisyti. – Red.) pirkimų įstatymo pataisą dėl nacionaliniam saugumui svarbių pirkimų, palaikykite. Mes tai susitvarkėme truputį pagudravę“, – pranešė D.Grybauskaitė.

Ką ir kaip „pagudravo“, vyriausioji gėlininkė nedetalizavo. Tačiau neatmestina, jog dabar panašiai „gudraujama“ renkantis gražiausiai rašančią agentūrą, nes Viešųjų pirkimų tarnyba prie Prezidentūros rengiamų konkursų tiesiog nedrįsta kišti nosies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.