Seimas ėmėsi siūlymo, kad savivaldybės skirtų lėšų ir opozicijos veiklos viešinimui

Seimas ėmėsi konservatorės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės inicijuotų pataisų, kad savivaldybės skirtų lėšų ir opozicijos veiklos viešinimui.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2018, 3:50 PM

Šią savaitę po pateikimo 51 balsu „už“, keturiais „prieš“ ir 24 Seimo nariams susilaikius pritarta tokiems konservatorės pasiūlytiems projektams. Jie toliau bus svarstomi Seimo komitetuose.

Pagal projektus, savivaldybės finansiniuose planuose turėtų būti numatomos lėšos savivaldybės veiklos viešinimui, įvaizdžio formavimui ir visuomenės informavimui.

Šiomis lėšomis apmokėta viešoji informacija turėtų būti aiškiai pažymėta kaip užsakomoji informacija, o dalis lėšų – skiriama mažumos veiklos viešinimui.

Sumos dydis būtų nustatomas proporcingai mažumai priklausančių (opozicinių) savivaldybės tarybos narių skaičiui.

Aiškinamajame rašte R. Morkūnaitė-Mikulėnienė nurodo, kad tarybos daugumai savivaldybės lėšas naudojant savo sprendimų skelbimui, iš savivaldybės užsakymų gyvenanti vietos žiniasklaida nebenori skleisti kritiškos nuomonės.

„Susidaro situacija, kai meras ar savivaldybės dauguma naudojasi mokesčių mokėtojų lėšomis skleidžiant sau palankią informaciją, tuo tarpu opozicija neturi tam galimybių, nors yra rinkti vietos gyventojų balsais, kaip ir daugumos atstovai“, – teigiama aiškinamajame rašte.

Pagal pataisas, taip pat turėtų būti skelbiamos savivaldybės ir jos kontroliuojamų įmonių suplanuotos ir panaudotos lėšos, skirtos viešinimui, įvaizdžio formavimui, visuomenės informavimui. Siūloma skelbti sumas, sudarytas sutartis, informacijos rengėjus, paslaugų teikėjus ir t. t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.