Tarp kitko. Pažymą sukurpęs nuo pažymos ir krisi

Dar pradinėse klasėse mokinukai supažindinami su patarlėse glūdinčia senolių išmintimi. Kas nėra girdėjęs, kad negalima kenkti artimam?

 Vienu autografu nuskandinęs verslininką V.Gailius dabar patyrė, ką reiškia, kai slapta pažyma atsisuka prieš jį patį.<br> lrytas.lt montažas.
 Vienu autografu nuskandinęs verslininką V.Gailius dabar patyrė, ką reiškia, kai slapta pažyma atsisuka prieš jį patį.<br> lrytas.lt montažas.
A.Lekavičius.<br> V.Balkūno nuotr.
A.Lekavičius.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 6:34 AM

Nekask kitam duobės, nes pats įkrisi. Kardą pakėlęs nuo kardo ir žūsi. Tokių pamokymų – per akis.

Tačiau mūsų laikų kriminalistai ir žvalgybininkai, atrodo, visiškai pamiršo, ką jiems kalė į galveles dar pradžios mokykloje.

Kitaip juk nebūtų atidarę turgaus, kuriame į kairę ir į dešinę ir, žinoma, ne už ačiū dalijamos slaptos pažymos apie kam nors neįtikusius asmenis.

Vieša paslaptis, kad tokius popierius įsigyja, o paskui teisėjams po nosimi pakiša su konkurentais besibylinėjantys ne patys švariausi verslininkai.

Antai kadaise stambiausias Lietuvos ūkininkas R.Pašakinskas neteko kone viso turto, kai atsiradus melagingai pažymai apie jo neva padarytus nusikaltimus nebegalėjo bankuose gauti paskolų.

Tik per atsitiktinumą tas popierius pakliuvo jam į rankas.

Kaip turėjo nustebti ūkininkas, išvydęs ant jo tuomečio Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojo, o dabar – Seimo nario ir netgi Antikorupcijos komisijos pirmininko V.Gailiaus parašą.

Tačiau ne tai svarbiausia. Vienu autografu nuskandinęs verslininką V.Gailius dabar patyrė, ką reiškia, kai slapta pažyma atsisuka prieš jį patį. Teigiama, kad šis politikas buvo labai parankus bene žinomiausiam Lietuvoje koncernui „MG Baltic“.

Dabar kovotojas su korupcija mėgina įrodinėti esąs baltas, o ne dėmėtas, ir sakyti, kad pati Valstybės saugumo departamento pažyma – tik gandų rinkinys.

Bet ir ne tai svarbiausia – juk kada nors gali ateiti laikas, kai pažymą apie V.Gailių paskelbusio saugumo vadovui D.Jauniškiui irgi gali tekti šitaip teisintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.