V. Landsbergis apie prezidentės pranešimą: „Tai – diagnostika“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį Seime perskaitė savo devintajį metinį pranešimą. Perskaityti tai, apie ką kalbėjo šalies vadovė galite čia. Po pranešimo Seime netrūko komentarų. Posėdyje, kuriame buvo skaitomas pranešimas, dalyvavęs konservatorių patriarchas profesorius Vytautas Landsbergis jį apibūdino vienu žodžiu – diagnostika. 

R.Neverbicko nuotr.
R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2018, 11:18 AM, atnaujinta Jun 12, 2018, 2:15 PM

„Prezidentės metiniai pranešimai turi vieną bendrą bruožą – tai yra diagnostika. Kiekvieną kartą prezidentė diagnozuoja, ne tiek akcentuodama laimėjimus, ką galėtų sau priskirti, nes jai prezidentaujant yra nemažų laimėjimų, bet ji pasinaudoja proga diagnozuoti skaudulius ir problemas“, – kalbėjo V.Landsbergis. 

Anot jo, šalies vadovės įvardintos problemos ne visai įveikiamos, įsisenėjusios. Jis teigė, kad ir prezidentės pranešime buvo daug diagnozės momentų. V.Landsbergis sakė neprisimenantis, kad anksčiau būtų „neteisingai diagnozuota“. 

„O tai yra pavojingiausia sveikatos sistemoje, dėl to žūsta žmonės – dėl klaidingo diagnozavimo. Prezidentės diagnozės neturi tokių ydų, kad būtų pro šalį diagnozuojama“, – sakė profesorius. 

Visgi, jis uždavė ir klausimą ar yra „gydymo įrankių“ ir sakė, kad D.Grybauskaitė kiek gali, tiek stengiasi, o kartais ir dviejų kadencijų neužtenka visiems darbams nudirbti – diagnozuotą ligą išgydyti. 

„Visiškai normalus apsižiūrėjimas, pažvelgimas ir, žinoma, gal ji galvoja, tik nesako, kad dar liko metai, galimą šį tą padaryti. Ką numato prezidentė nuveikti per likusį laiką?“ – kalbėjo V.Landsbergis, pridurdamas, kad D.Grybauskaitės oponentai skaičiuoja jai likusį laiką, nors šalies vadovė per likusius vienerius metus dar galį daug ką nuveikti.

Tiesa, jis pripažino prezidentės pranešime negirdėjęs planų, ką ji dar ketina nuveikti. Jis taip pat sakė, kad ne viskas vyksta taip greitai, kaip D.Grybauskaitė galėjo tikėtis imdamasi prezidentės pareigų. 

„Visada taip būna. Ne taip greitai, kaip galėtų, kaip reikėtų“, – sakė V.Landsbergis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.