Aistros Skuode dėl poliklinikos vadovo kėdės persikėlė į teismą

Skuode keli mėnesiai verda aistros dėl Pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vadovo konkurso. 

 G.Butrimas bando teisme įrodyti, kad Skuodo PSPC vadovo konkursas buvo surežisuotas - laimėjo tas, kuris turėjo politinį palaikymą. <br> lrytas.lt koliažas
 G.Butrimas bando teisme įrodyti, kad Skuodo PSPC vadovo konkursas buvo surežisuotas - laimėjo tas, kuris turėjo politinį palaikymą. <br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 12:21 PM, atnaujinta Jun 15, 2018, 12:27 PM

Per atranką ilgamečiam vadovui 60 metų Virginijui Kiguoliui pralaimėjęs klaipėdietis medikas 33 metų Grinvydas Butrimas nutarė teisybės ieškotis per teismą. Šiandien abi pusės rinkosi į Skuodo teismą – buvo sušauktas parengiamasis posėdis.

Skuodo savivaldybės vadovų sudaryta komisija kovo mėnesį vykusiame konkurse vertesniu pripažino  V.Kiguolį. Bet pastarojo pergalė sukėlė įtarimų dėl konkurso vykdymo skaidrumo. Mat iš esmės laimėtoją nulėmė vieno komisijos nario Skuodo rajono savivaldybės gydytojo Pauliaus Poškio įvertinimas. Šis valdininkas pateikė akibrokštą – V.Kiguolio žinias įvertino 9 balais, o G.Butrimui skyrė vos 4. 

Tuo tarpu kiti komisijos nariai pretendentus vertino apylygiai. Skuodo meras Petras Pušinskas abiem pretendetams skyrė po 7, Mosėdžio PSPC gydytoja Eglė Gabinaitienė – abiem po 8. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Žydrūnas Ramanavičius geriau įvertino G.Butrimo kandidatūrą – pastarajam parašė 9, o V.Kiguoliui – 8. Vicemerė Daiva Budrienė buvo palankesnė senajam vadovui – V.Kiguolio žinias įvertino 10 balų, o G.Butrimui parašė 7.  

Dėl Savivaldybės gydytojo P.Poškio neigiamo įvertinimo apstulbęs G.Butrimas nutarė nenuleisti rankų. Su teisininkais išsinagrinėjęs visus dokumentus, klaipėdietis kreipėsi į teismą, kad būtų panaikinti konkurso rezultatai. 

„Pažeidimų gausa tik sustiprino įtarimus, kad visa tai daryta sąmoningai, – kalbėjo G.Butrimas. – Juolab kad iš komisijos nario išgirdau, kad toks įvertinimas man tik padės panaikinti rezultatus“.

Privačių klinikų tinklui vadovaujantis klaipėdietis onkologas sakė, kad konkurse dalyvavo pažįstamų skuodiškių paragintas: „Tiesą sakant, apstulbau,  sužinojęs, koks kainos skirtumas buvo perkant tą pačią medicinos įrangą. Todėl per pokalbį su komisijos nariais iškart pasakiau, kad darbą pradėčiau nuo audito“.

Klaipėdietį pakovoti teisinėmis priemonėmis vertė trūkinėjantis garso įrašas, nors jis turi būti nepertraukiamas: „Dar iki konkurso iš užkulisių sulaukiau žinių, kad bus proteguojamas ilgametis vadovas. Tai, kas įvyko, tik sustiprino mano abejones, kad konkursas vyko tik dėl akių, o laimėtojas buvo aiškus iš anksto“. 

Pasak klaipėdiečio, prieš konkursą buvo kalbama, kad reiktų išsaugoti kėdę senajam vadovui, mat šis esąs vyresnio amžiaus,  prieš pat pensiją liksiąs bedarbiu. 

Manoma, kad ne paskutinėje vietoje galėjo būti ir partiniai interesai, nes V.Kiguolis yra Ramūno Karbauskio vadovaujamos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys. Beje, tai pačiai partijai priklauso ir Skuodo rajono savivaldybės administracijos direktorius Kazys Viršilas.

Ne mažiau aistrų sukėlė ir Skuodo savivaldybės vadovų atsiųstame rašte išsakyta nuomonė, kad “kiekvienas Komisijos narys turi teisę vertinti pretendento žinias taip, kaip kam atrodo teisinga, ir neprivalo už tai atsiskaityti”.

“Toks požiūris parodo, kad tik nuo kiekvieno komisijos nario sąžinės priklauso kiekvieno pretendento likimas. Kam tada išvis reikalingi tiek konkursai?” – sakė teisme teisybės ieškoti sumanęs G.Butrimas. 

Skuodo savivaldybės administracijos atsiųstuose atsiliepimuose kaltės dėl galimų konkurso skaidrumo pažeidimų neįžvelgiama. Rašte pažymima, kad G.Butrimo pretenzijos yra niekinės ir niekuo nepagrįstos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.