Remigijus Žemaitaitis apie Aurelijaus Verygos siūlymus: „Vyksta baisūs dalykai“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis teigė, kad prezidentės metinis pranešimas jo nenustebino.

R.Žemaitaitis piktanasi A.Verygos siūlymas.<br>T.Bauro nuotr.
R.Žemaitaitis piktanasi A.Verygos siūlymas.<br>T.Bauro nuotr.
R.Žemaitaitis piktanasi A.Verygos siūlymas.<br>T.Bauro nuotr.
R.Žemaitaitis piktanasi A.Verygos siūlymas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-15 08:37

„Tai jau devintasis pranešimas, kritikos pažerta visiems, o mažiausiai buvo pasakyta, ką ir kaip reikėtų daryti, bei kas buvo padaryta“, – sakė jis ir pridūrė, kad pritaria prezidentės pozicijai dėl to, kad reikia skatinti gyventojus aktyviau dalyvauti partijų veikloje.

Anot R. Žemaitaičio, Lietuvoje prezidentė neturi daug politinės galios ir yra atsakinga tik už užsienio politiką, tad ir pats pranešimo turinys per daug nenustebino.

„Su tam tikrais asmenimis turėjome atsisveikinti ne pačiais maloniausiais būdais. Kiekvienoje partijoje yra žmonių, kurie siekai savo asmeninės naudos“, – aiškino politikas, paklaustas, ar partija „Tvarka ir teisingumas“ valosi.

Pasak jo, Lietuvos istorijoje būta momentų, kai žmonės nusivylė rinkimais ir partijomis ir kaip vienu iš pavyzdžių įvardijo Lietuvos stojimą į Europos Sąjungą. „Pamenat, kaip už skalbimo miltelius įstojome į ES? Valstybė pati nusipirko stojimą“, – aiškino jis.

„Piktinamasi, kodėl Lietuvoje tiek daug partijų? Bet, jei būtų tik dvi, tai patikėkite manimi, tikrai nebūtų geriau“, – aiškino R. Žemaitaitis ir priminė Skandinavijos valstybių pavyzdį, kur politinei partijai įkurti užtenka vos poros žmonių ir patikslino, kad vadinamieji visuomeniniai komitetai nenori prisiimti atsakomybės. Anot jo, įvairūs visuomeniniai judėjimai ir komitetai turėtų įgauti partijos bruožų ir atsirastų tam tikra atskaitomybė.

R.Žemaitaitis teigė, kad vykdoma mokesčių reforma turi ir privalumų, ir trūkumų. „Jei bus priimta mokesčių reforma, mes su ja gyvensime devynis metus. Galia, kad Seimas išsišaipė iš „Sodros“ lubų. Mano galva, tokios lubos būtinos“, – kalbėjo R. Žemaitaitis ir pridūrė, kad tikisi, jog šioje sesijoje minėta reforma nebus priimta ir būtina daugiau skirti laiką diskusijai.

Politikas atkreipė dėmesį, kad praėjusią savaitę sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pateikė tam tikrus siūlymus, po kurių gali būti uždarytos 27 ligoninės, o kai kurios operacijos gali tapti nekompensuojamos.

„Vyksta baisūs dalykai, socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui taip pat matyt viskas vienodai, jis nesuvokia, kokių turės bėdų su slaugos lovomis“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.