Saulius Skvernelis – apie kalbas trenkti durimis ir skandalą Kybartuose

Premjeras Saulius Skvernelis atidėjo ilgai planuotą vizitą į Izraelį, kad „suvaldytų procesą“ Seime svarstant Vyriausybės siūlomą mokesčių pertvarką.

S.Skvernelis durimis trenkti nežada.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis durimis trenkti nežada.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis durimis trenkti nežada.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis durimis trenkti nežada.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 7:58 AM

Premjeras tikisi, kad Seimas mokesčių pertvarkos planą patvirtins iki mėnesio pabaigos, kad jis galėtų įsigalioti nuo sausio, tačiau kai kuriems pasiūlymams nepritaria ir valdančiojoje koalicijoje esantys parlamentarai.

Durimis trenkti nežada

Paprašytas pakomentuoti sklandančius gandus apie neva premjero iškeltą ultimatumą ir grasinimą trauktis, jei reformos nebus pradėtos įgyvendinti, premjeras teigė, kad ne jis turėtų tai daryti.

Duodamas interviu LRT radijo laidai „Ryto garsai“ S. Skvernelis teigė, kad neša didesnę atsakomybę nei vien trinksėjimas durimis.

„Tegul traukiasi tie, kurie nenori, kad Lietuva taptų konkurencingiausia regione šalimi, Vyriausybė pasiruošusi užtikrinti, kad reformos būtų įgyvendintos“, – sakė jis ir pridūrė kol kas nežinantis, ar bus spėta reformas priimti iki liepos pirmosios.

„Reikia priimti subalansuotus sprendimus, būtent tokie ir yra Vyriausybės siūlomi“, – kalbėjo premjeras.

Pokyčiai – tik pakeitus sistemą

Išgertuvės, kurias savaitgalį kaliniai internetu transliavo iš Kybartų pataisos namų, jų vadovui gali kainuoti postą, o nuteistiesiems jau kainavo ramybę. Jų kameras pirmadienį krėtė pareigūnai.

Apie išgertuvių transliaciją internetu iš Kybartų pataisos namų premjeras sakė: „Turime pasekmes, apie kurias ne kartą kalbėjau. Tai trijų dešimtmečių bausmių sistemos pasekmė, tai adaptuotas sovietmečio modelis. Reikia iš esmės keisti sistemą.

Tokių faktų yra ne vienoje įkalinimo įstaigoje“, – kalbėjo premjeras ir patikslino, kad nuteistieji turi gyventi kamerose, o ne būriais, bet pokyčiai užtruks ne vienerius metus.

Anot jo, paradoksas, kai asmuo izoliuojamas tam, kad nedarytų nusikalstamų veikų, o jos daromos ir įkalinimo vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.