Panevėžio meras R. M. Račkauskas jau išbandė areštinės gultą

Trečiadienį, kaip ir antradienį, Panevėžio savivaldybės darbas atrodė paralyžiuotas. Taip nutiko po to, kai už grotų atsidūrė meras Rytis Mykolas Račkauskas.

Panevėžio meras R.M.Račkauskas (kairėje) naktį praleido areštinėje.<br>D.Krasausko nuotr.
Panevėžio meras R.M.Račkauskas (kairėje) naktį praleido areštinėje.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 6:30 AM, atnaujinta Jun 21, 2018, 6:32 AM

Areštinėje nakvojo ne tik Panevėžio meras, bet ir jo patarėja Gintarė Maskoliūnienė.

„Įtariamieji sulaikyti dviem paroms, jų suėmimo laikas baigsis ketvirtadienį“, – sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Panevėžio apygardos prokuroras Robertas Diksa.

Vakar dar nebuvo aišku, ar šiandien bus prašoma teismo juos suimti, ar bus skirta kitokia kardomoji priemonė.

Vakar toliau buvo vykdomos įtariamųjų, kurių iš viso yra penki, apklausos.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos būstinę buvo iškviesta ir liudytojų.

Meras įtariamas prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba, o jo patarėja – prekyba poveikiu. Įtariamaisiais tapo ir trys verslininkai.

Užvakar pareigūnai taip pat krėtė ir Seimo nario Povilo Urbšio suburto judėjimo „Kartu“ būstinę Panevėžyje, Respublikos gatvėje.

„Meras buvo išrinktas su šio judėjimo vėliava, o mus domina viskas“, – taip prokurorai aiškino, kodėl buvo atlikta krata.

Patvirtinęs, kad užvakar P.Urbšys buvo apklaustas kaip liudytojas, prokuroras R.Diksa patikino, jog kol kas nekeliama versijų, kad politikas susijęs su šia istorija.

Skaudų smūgį specialieji agentai Panevėžio valdžiai sudavė užvakar rytą. Įtariamųjų namuose buvo atliktos kratos. Paskui lydimi pareigūnų R.M.Račkauskas ir G.Maskoliūnienė buvo atvesti į darbo kabinetus savivaldybėje.

Po kelias valandas trukusios kratos abu buvo išvežti į apklausas ir sulaikyti. Tuo pat metu pareigūnai lankėsi Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus Rimanto Paužos ir mero pavaduotojo Tomo Juknos kabinetuose. Jie abu tapo specialiaisiais liudytojais.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl Panevėžio savivaldybėje galimai įvykdytų korupcinių nusikaltimų – prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo tarnyba. Be mero ir jo patarėjos, sulaikyti dar trys verslininkai.

Trys asmenys apklausti kaip specialieji liudytojai.

Įtariama, kad savivaldybėje buvo piktnaudžiaujama tarnyba ir duodami neteisėti nurodymai tarnautojams siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti konkursus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.