Premjeras nesiūlys atleisti VSD pažymoje minimą Konkurencijos tarybos vicepirmininką

Premjeras Saulius Skvernelis teigia neturįs pagrindo siūlyti iš pareigų atleisti Konkurencijos tarybos vicepirmininką Eloną Šatą.

Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė Skėrytė (BNS)

Jun 28, 2018, 10:19 AM

„Gavau iš Specialiųjų tyrimų tarnybos raštą, pagal Korupcijos prevencijos įstatymą duomenų jie neturi, todėl neturiu pagrindo teikti (atleidimo – BNS)“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) kreipėsi, kai  Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo medžiagoje buvo paviešinta Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma apie abejotiną E. Šato veiklą.

VSD rašte Seimo nariams teigė, kad koncernui „MG Baltic“ siekiant įsigyti dalį didžiausios šalyje alkoholio gamybos bendrovės „Alitos“ akcijų, E. Šatas tapo koncerno „savu žmogumi“ Konkurencijos taryboje ir siekė palankaus „MG Baltic“ sprendimo. 

E. Šatas VSD teiginius kategoriškai atmetė. Jis sakė, kad pateiktos netikslios intepretacijos, jis nebuvo palankus koncernui. Tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas pasirodžius VSD informacijai pareiškė, kad pasitiki savo pavaduotoju.

Konkurencijos tarybos narius ministro pirmininko teikimu skiria prezidentas.

E. Šatas Konkurencijos tarybos nariu paskirtas nuo 2011-ųjų rugpjūčio, 2017-aisias jis paskirtas naujai šešerių metų kadencijai, o 2012-ųjų gegužę paskirtas Š. Keserausko pavaduotoju.

Abu kartus jį į tarybą paskyrė prezidentė Dalia Grybauskaitė, pirmąjį – teikiant tuometiniam premjerui Andriui Kubiliui, antrąjį – S. Skverneliui.

Konkurencijos tarybos nariai iš pareigų atleidžiami savo noru, pasibaigus kadencijai, išrinkus ar paskyrus į kitas pareigas, įsiteisėjus apkaltinamajam teismo nuosprendžiui, paaiškėjus, kad narys šiurkščiai pažeidžia savo pareigas, poelgiu pažeminus nario vardą ar dėl sveikatos būklės.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.