Tarp kitko. Moki groti? Pagalvok, ar politika tau

Jei mėgini siekti politikos aukštumų, o gyvenime kada nors turėjai didelį potraukį prie muzikos, devynis kartus pagalvok. Ryšiai su muzikos mūza Euterpe – net labai seni – gali būti pavojingas dalykas!

V.Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-29 06:40

Tokia prielaida, nori nenori, peršasi paaiškėjus, kad konservatorius V.Semeška, nuo Druskininkų opozicijos suolelio emigravęs į pačios Vyriausiosios rinkimų komisijos nario kėdę, neturi vidurinio išsilavinimo.

O jis pats oficialiai skelbia, kad tarp jo mokslų – J.Tallat-Kelpšos aukštesnioji muzikos mokykla, kur jis įvaldė džiazinį fortepijoną.

Išaiškėjus tokiai druskininkiečio dėmei, kaip čia neprisiminsi istorijos, po kurios iš posto prieš kelerius metus išvirto kultūros viceministras, žinomas pianistas D.Mažintas. O posto šis virtuozas neteko, kai paaiškėjo, jog jis neteisingai nurodydavo, kad yra baigęs vidurinę.

V.Semeška savo kėdės laikosi įsikibęs žūtbūtinai ir kartu su visa partija šaukia, kad su juo politiškai susidorojama, o tai daro net du blogio įsikūnijimai, kuriems jis esą baisiai kliūva, – Seimo valstiečiai ir Druskininkų meras.

Būtų išties keista, jeigu politikai konkurentai praleistų tokias auksines progas kaip ši.

Teisėsauga, kaip ir dėl D.Mažinto, yra konstatavusi, kad stodamas į Vilniaus aukštesniąją ekonomikos mokyklą druskininkietis neteisingai nurodė turintis vidurinį išsilavinimą.

Tačiau jokio ikiteisminio tyrimo, kaip ir anuo atveju, jau nepradėsi – senatis. Bet šis ironiškas faktas, žinoma, ne itin dera prie rinkimų prievaizdo munduro.

Beje, tai nedera ir prie partijos tradicijų.

Regis, partija, kurios patriarchas yra muzikai toli gražu nesvetimas V.Landsbergis, o dabar Seime konservatoriams atstovauja geriausias valstybės himno giedotojas V.Juozapaitis, nuo šiol pati turėtų būti budresnė.

Gal net surengti specialų patikrinimą savo nariams, kurie skelbiasi mokantys groti fortepijonu ar dainuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.