Prieš naujienų portalą lrytas.lt įvykdyta kibernetinė ataka

Liepos 7-ąją naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai kurį laiką negalėjo skaityti publikacijų ir puslapis buvo nepasiekiamas.

Lrytas.lt portalas kurį laiką buvo nepasiekiamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lrytas.lt portalas kurį laiką buvo nepasiekiamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2018, 1:57 PM, atnaujinta Jul 7, 2018, 3:18 PM

Į incidentą reagavusių informacinių technologijų specialistų teigimu, paaiškėjo, kad buvo įvykdyta kibernetinė ataką, kurios metu iš užsienyje esančių kompiuterių į naujienų portalo lrytas.lt internetinį puslapį buvo pasiųsta milijonai užklausų.

Tai lėmė trumpalaikį portalo veiklos sutrikimą ir skaitytojai negalėjo atsiversti puslapio. Ekspertai negalėjo patikslinti, iš kurios valstybės buvo surengta ši ataka, bet patikino, kad sąrašas šalių, iš kurių gautos minėtos užklausos – ilgas.

Anot specialistų, panašūs incidentai nutinka ne pirmą kartą. Naujienų portalo lrytas.lt atveju, tai kartojasi bent porą kartų per metus, tačiau retai šios atakos būna tokio didelio masto kaip šį kartą.

Minėta ataka priskirtina DDoS atakų tipui. DDoS (angl. distributed denial of service) atakos vykdomos pasitelkiant vadinamuosius „botnet“ tinklus – virusais ir per saugumo spragas užvaldytus paprastus kompiuterius ar serverius, kurių į vieną organizuotą tinklą sujungiami tūkstančiai. Tada programišių valdomi įrenginiai užverčia taikinį užklausomis tikintis, kad svetainė neatsilaikys prieš milžiniškus duomenų srautus ir nustos veikti.

Panašių veiklos sutrikimų patiria visi Lietuvos didieji naujienų portalai bei naujienų agentūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.