VTEK: į Vilnių tarnybiniu transportu vykęs Varėnos meras pažeidė įstatymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pirmadienį nusprendė, kad Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta nepagrindė kelionių į Vilnių tarnybiniu transportu būtinumo ir taip pažeidė įstatymą.

Tiriant nustatyta, kad A. Kašėta nepagrįsdavo kelionių į Vilnių tarnybinio būtinumo, buvo aplaidžiai pildomi kelionės lapai, nurodant tikrovės neatitinkančias aplinkybes.<br>R.Neverbicko nuotr.
Tiriant nustatyta, kad A. Kašėta nepagrįsdavo kelionių į Vilnių tarnybinio būtinumo, buvo aplaidžiai pildomi kelionės lapai, nurodant tikrovės neatitinkančias aplinkybes.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2018, 2:52 PM, atnaujinta Jan 30, 2019, 5:13 PM

„Atsižvelgiant į tai, kad A. Kašėta turi nekilnojamojo turto Vilniuje, šiame mieste dirba bei gyvena jo sutuoktinė, o jis pats tarnybiniu automobiliu atvyksta į jam priklausantį butą, visuomenei gali kilti pagrįstų abejonių dėl A. Kašėtos tarnybinio automobilio naudojimo ne tarnybos tikslams“, – rašoma komisijos pranešime.

Tiriant nustatyta, kad A. Kašėta nepagrįsdavo kelionių į Vilnių tarnybinio būtinumo, buvo aplaidžiai pildomi kelionės lapai, nurodant tikrovės neatitinkančias aplinkybes.

VTEK atkreipė dėmesį ir į aplinkybę, kad meras į Vilnių bent vieną kartą buvo atvykęs savivaldybės skiriamaisiais ženklais nepažymėtu tarnybiniu automobiliu.

A. Kašėta pateikė savo poros mėnesių darbotvarkę ir kelis Vilniuje esančioms institucijoms adresuotus raštus, tačiau VTEK to nelaikė pakankamais įrodymais.

Tokiais atvejais, kai nepateikiami pakankami tarnybinio būtinumo įrodymai, laikoma, kad automobilis buvo naudotas ne tarnybinei veiklai, nurodo VTEK.

A. Kašėta pripažino, kad į Vilnių buvo atvykęs dieną prieš suplanuotus renginius. Jis taip pat nurodė, kad tai yra vienos dienos komandiruotė, kurios nereikia įforminti įsakymu.

VTEK rekomendavo Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktoriui pakeisti tarnybinių lengvųjų automobilių įsigijimo, nuomos ir naudojimo tvarką, atsisakant nuostatų, kad savivaldybės meras tarnybiniu automobiliu gali naudotis nuolat.

Taip pat būtina užtikrinti tinkamą tarnybinių automobilių žymėjimą, kuris nebūtų lengvai pašalinamas, pavyzdžiui, nuimant magnetinį lipduką, bei stiprinti tarnybinių automobilių naudojimo kontrolę.

Tyrimas atliktas LNK televizijos eteryje rodytos laidos „KK2“ reportažo pagrindu, kuriame teigta, kad Varėnos rajono savivaldybės meras galbūt naudoja tarnybinį automobilį asmeniniais tikslais, kai, esą, kas savaitę atvyksta į Vilnių ir palieka šią transporto priemonę prie daugiabučio namo, kuriame yra jam priklausantis butas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.