Tarp kitko. Valdiškame teatre – darbai ir šventės

Darbus dirbk, šventes švęsk. Tačiau jei esi valdininkas ar politikas, tiek viena, tiek antra puikiausiai gali imituoti.

Ministras Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Ministras Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2018, 8:36 AM, atnaujinta Jul 11, 2018, 12:33 PM

Antai naujasis žemės ūkio ministras G.Surplys, pasirodo, toks naujas, jog vienas svarbiausių jo darbų – ministerijos perkėlimas į Kauną.

Jau kuris laikas atrodė, kad net dalis karščiausių valstiečių gerbėjų suprato, jog net vienos ministerijos įkurdinimas Kaune – abejotinas veiksmas, kuris ne tik neduos papildomų karmos taškų mylimai partijai, bet dar gali ir pakenkti. Kitaip sakant, tai nevykusi nežinojimo, ką išties veikti, priedanga.

Tačiau naujasis ministras atgaivino šį „rinkimų pažadą“ – užvakar surengė darbo Kaune repeticiją. Didžiosios politikos žaliąjį galima suprasti – jam kuo greičiau reikia kokių nors „rezultatų“, rodančių, koks jis ryžtingas. Galima suprasti ir Kauną. „Laisvės karys“ amžinojoje kovoje prieš Vilnių, aišku, geras trofėjus, bet nepakenks ir viena kita ministerija.

Bet, atrodo, tik tiek ir yra šio brangaus proceso laimėtojų.

O tą pačią dieną, kai Žemės ūkio ministerija rodė, kaip reikia „dirbti“, Užsienio reikalų ministerija demonstravo, kaip galima švęsti. Čia buvo paminėtos 15-osios tranzito schemos iš Rusijos į Kaliningradą per Lietuvą įvedimo metinės. Ir ne bet kaip, o su buvusiais ir esamais ministrais, įvairių institucijų vadovais!

Trumpai sakant, buvo atšvęstas tarsi koks laimėtas svarbus istorinis mūšis, o ne senas diplomatinių, politinių ir techninių derybų rezultatas.

Tiesa, liko šiek tiek neaišku, kodėl švęsta liepos 9-ąją, o ne liepos 1-ąją, kai ši schema buvo įvesta. Vienintelė versija – dar prieš Mindaugines, dainas, šokius buvo pagalvota, kad po to švenčių maratono pasidarys labai nyku. Todėl valdininkai ir sumanė dar vieną šventę – jeigu ne masiniam žiūrovui, tai bent sau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.