Dalia Grybauskaitė: naujas parlamentinis tyrimas – oligarchų kerštas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad inicijuojamas naujas parlamentinis tyrimas dėl verslo poveikio politikai yra šiuo metu teisiamų oligarchų kerštas.

D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2018, 6:34 PM

Taip ji komentavo „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ketvirtadienį įregistruotą iniciatyvą.

„Vertinu kaip oligarchų kerštą, nes būtent šie oligarchai yra dabar teisminiame procese, ir tai yra irgi natūralu, taip ir turėjo turbūt būti, kad bus kuriamos įvairios kompromitacinės situacijos. Iš to, kokie ten būtų mano ar ne mano laiškai, matosi, kad niekada su niekuo neturėjau jokių sandėrių, visada kovojau už valstybę, už pareigūnų paskyrimus skaidriai“, – LRT televizijos naujienų tarnybai sakė šalies vadovė.

R. Karbauskis ketvirtadienį įregistravo Seimo nutarimo projektą atlikti naują parlamentinį tyrimą dėl neteisėtos įtakos politiniams procesams dviejų buvusių vyriausybių valdymo laikotarpiu.

R. Karbauskis siūlo tirti 2008–2016 metų laikotarpį. Tyrimą siūloma vykdyti iki 2019 metų gegužės.

Projekte konkretūs fiziniai ir juridiniai asmenys nėra minimi. R. Karbauskis žurnalistams ketvirtadienį teigė, kad konkrečius tyrimo objektus pasirinks pati tyrimo komisija.

„Valstiečiai“ anksčiau yra minėję norintys tirti prezidentės D. Grybauskaitės susirašinėjimą su tuometiniu Liberalų vadovu, šiuo metu politinės korupcijos byloje įtariamu Eligijumi Masiuliu. Ketvirtadienį klausiamas apie tai R. Karbauskis tvirtino, kad sudaryta tyrimo komisija spręs, ar šis klausimas domina juos, ar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.