Neringa Venckienė gali ruoštis namo – ekstradicija nebus stabdoma

Nei JAV kongresmenų kišimasis į bylą, nei Baltųjų rūmų svetainėje renkami parašai nepadarė įtakos Neringos Venckienės skundą dėl ekstradicijos stabdymo nagrinėjančiai Čikagos teismo teisėjai Virginijai Kendall.

 Teismas nusprendė, kad prieš penkerius metus iš Lietuvos pabėgusi N.Venckienė turi būti grąžinta į Lietuvą. <br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Teismas nusprendė, kad prieš penkerius metus iš Lietuvos pabėgusi N.Venckienė turi būti grąžinta į Lietuvą. <br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-12 19:41, atnaujinta 2018-07-12 20:03

Ketvirtadienį ji paskelbė, kad N.Venckienės skundas atmetamas ir jos ekstradicija į Lietuvą nebus stabdoma.  

N.Venckienės teismo posėdis Čikagos teisme turėjo prasidėti 10 valandą vietos laiku (Lietuvos laiku 18 val.), tačiau apie 15 minučių vėlavo. 

Kaip iš teismo salės pranešė vietos žurnalistas Michaelis Tarmas, vos tik įėjusi į teismo salę V.Kendall paskelbė, kad turi priėmusi sprendimą, tačiau kol N.Venckienė sužinojo koks jis, praėjo daugiau nei valanda.  

Tiek laiko V.Kandall prireikė perskaityti motyvus, kodėl N.Venckienės skundas dėl ekstradicijos stabdymo yra atmetamas. 

Savo nutartyje teisėja teigė, kad N.Venckienės ekstradicija yra suderinta su Valstybės departamentu, taip pat pabrėžė, kad lietuvė buvo organizatorė neteisėto "sukilimo" ir pati išprovokavo policijos pareigūnus imtis prieš ją kai kurių smurtinių veiksmų.     

Klausydama teisėjos kalbos, N.Venckienė, pasak M.Tarmo, pirma atrodė akivaizdžiai sutrikusi ir susirūpinusi, o vėliau, teisėjai baigiant skaityti nutartį - visiškai sugniuždyta. "Ji žiūri į savo rėmėjus ir purto galvą, ji yra nusiminusi, ji atrodo sužlugdyta", - savo Tvitter paskyroje rašė M.Tarmas.    

Prieš daugiau kaip penkerius metus, prieš pat savo neliečiamybės panaikinimą Seime iš Lietuvos į JAV pabėgusi N.Venckienė, Čikagos kalėjime atsidūrė šių metų vasarį. 

Netrukus teismas paskelbė, kad buvusią teisėją ir Seimo narę leidžiama išgabenti į Lietuvą, tačiau bėglė ėmėsi senos taktikos - rašyti skundus. 

Viename savo skundų N.Venckienė prašo išleisti ją į laisvę už užstatą, kitu - prašo atidėti ekstradiciją nors metams, nes esą 2019 metų liepą bus nagrinėjamas jos prašymas dėl prieglobsčio JAV suteikimo.

N.Venckienė savo skunduose teigia, kad byla prieš ją yra politinė, o su ja pačia siekiama susidoroti, nes ji esą atskleidė Lietuvoje veikusį pedofilų klaną. 

Ji neigia visus Lietuvos prokurorų jai pateiktus kaltinimus -  – nespyrė Laimutei Stankūnaitei, netrukdė antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdyti teismo sprendimo, nesmūgiavo pareigūnui. 

„Aš nerakinau durų ir nebarikadavau praėjimo, aš kelis kartus sakiau, kad atrakinkite duris, tai galima pamatyti ir išgirsti vaizdo įraše. Lietuvos policijos pareigūnas pirmas mane sužeidė, aš negalėjau eiti į darbą 12 dienų, nes dešinys petys ir ranka buvo sužaloti“, – teisinasi N.Venckienė. 

Skunde teismui ji taip pat tvirtina, kad negalėjo įvykdyti teismo sprendimo perduoti brolio dukrą L.Stankūnaitei, nes ją pati mergaitė atsisakė gyventi su motina, nors ji dėjo visas pastangas, kad šios susitikinėtų ir mergaitė gyventų su mama bei teismui pasakoja apie pačios išgalvotą istoriją su "psichotropine" kaldryte. 

„Antstolė ir policijos pareigūnai stebėjo, kaip mergaitė buvo velkama žeme“, - skunduose toliau fantazuoja N.Venckienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?