Ar pakaks ordinų dvarų griovikams?

Yra tokia neribotų galimybių šalis, kurioje net visiškas nevykėlis gali sulaukti savo sėkmės valandos ir mėgautis šlovės spinduliais. Ne, tai ne Amerika. Taip nutinka Lietuvoje.

Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 10:17 AM

Aišku, būtina viena sąlyga – besąlygiškai vykdyti iš viršaus nuleistas užduotis.

Antai Generalinės prokuratūros prokurorė D.Nikitinienė dar prieš keletą metų už teisės pažeidimus nuolat mokėdavo baudas ir mindavo teismų slenksčius.

Jos elgesį svarstė pačių prokurorų etikos komisija.

Tačiau viskas pasikeitė, kai į D.Nikitinienės rankas pateko vadinamoji Vijūnėlės dvaro byla.

Pasiraitojusi rankoves prokurorė jau iš karto pradėjo gliaudyti šį kai kuriems aukštiems politikams itin sprangų riešutą.

Nors visiems žemėtvarkininkams ranka užpildytuose kadastro duomenyse santrumpa AZ buvo suprantama kaip elementari inžinerinių tinklų apsaugos zona, pareigūnė nusprendė, kad Z reiškia 2. Todėl Vijūnėlės dvaras neva patenka į antrąją apsaugos juostą ir turi būti nugriautas.

Teismui tokių argumentų pakako – dvaras turi būti nugriautas, o savininkui milijoninę žalą turės atlyginti valstybė.

Tuo metu 18 Druskininkų savivaldybės tarybos narių prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl D.Nikitinienės pateiktų melagingų įrodymų atmetęs generalinis prokuroras ją pamalonino – paskyrė skyriaus vadove.

Ir tai dar ne pabaiga. Šių metų liepos 6-ąją iškiliajai prokurorei buvo iškilmingai įteiktas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino Riterio kryžius. Ordiną įteikė pati D.Grybauskaitė, kuriai irgi itin rūpėjo Vijūnėlės dvaro reikalai.

Laikantis tokios logikos, kokio nors kalibro ordinais ar bent pagyrimo raštais derėtų pagerbti ir kai kuriuos kitus iškilius dvarų griovėjus. Pavyzdžiui, Lentvario dvarą vijokliais apleisti sugebėjusį verslininką L.Pinkevičių arba Kalnaberžės ir Sirutiškio dvarus nustekenusį europarlamentarą V.Uspaskichą.

Tiesa, norint gauti ordiną, be sugebėjimo griauti dvarus, reikia ir paklusnumo, kurio D.Nikitinienė, regis, turi per akis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.