Arūnas Dumalakas. Visa laimė, kad Vytautas Didysis neturėjo feisbuko

Kuo R.Šimašius panašus į Vytautą Didįjį? Rodos, nei ūgiu, nei kūno sudėjimu jų nesulygintum. Pasirodo, tuo, kad Vilniaus vadovas ir Lietuvos valdovas neišvengia kritikos. Bent tuo įsitikinęs sostinės meras.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-14 07:00

Esą jeigu Vytautas Didysis būtų gyvenęs feisbuko laikais, apie jį būtų likę ne tik pozityvių dalykų. Taip R.Šimašius mėgino pateisinti jam skirtą kritiką socialiniame tinkle.

Minėti Vytauto Didžiojo gal ir nebuvo būtina. Apie kiekvieną vadovą ar valdovą ne vien pagyros liejasi. Bet regis, kad R.Šimašius nelabai tikėjosi sulaukti tiek daug kritikos. Manė, kad tik apie Vytautą Didįjį jo valdomų žemių gyventojai ne itin meilius žodelius šnibždėjo.

R.Šimašius manė, kad tik Vytautas Didysis keiksnotas už tai, jog pagalbos puolęs ieškoti ir Vokiečių ordinui net Žemaitiją iki Nevėžio pažadėjęs. Už tai, kad siekdamas kryžiuočių paramos krikštijęsis ir tapęs Vygandu, o paskui dar stačiatikių krikštą priėmęs.

Pagaliau už tai, kad rusiškose žemėse valdžiusius gediminaičius pakeitė sau palankiais didikais.

Merui reikėtų prisiminti gerokai naujesnius įvykius, kai koaliciją rėmusius konservatorius netikėtai metė lauk ir pasiprašė Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos paramos, nors jau iš karto buvo aišku, kad šios partijos atstovai puls diriguoti tokiai jautriai Vilniaus sričiai kaip švietimas.

Kai skolų liūne grimzdusį Vilnių tiesiog stebuklingai ištraukė savivaldybės administracijos direktorė A.Vaitkunskienė, ją R.Šimašius privertė palikti postą ir pakeitė savo statytiniu P.Poderskiu.

Nors ir nepaglostytas, po šių viražų R.Šimašius kritikos strėlių nebuvo suvarpytas. Nepasitenkinimas nukrypo ant visų valdančiųjų.

Visai kas kita išankstinė registracija į mokyklas ir vaikų darželius. Štai čia R.Šimašiui kliuvo asmeniškai. Už tai, kad registracija kreiva ir šleiva, kad tėvams iki vidurnakčio teko budėti prie kompiuterių.

Nors R.Šimašius čia nelabai ir buvo kaltas. Nebent tuo, kad siekė pademonstruoti, jog bus geriau, nei buvo „prie Zuoko“ tam visiškai nepasirengęs.

Kitas kritikos pliūpsnis – kai po reformos šią vasarą persipildė šiukšlių konteineriai ir vilniečių kantrybė. Atrodo, laiko reformai buvo pakankamai, bet viskas buvo daroma paskutinėmis dienomis.

Bet jeigu anksčiau prieš plauką pašukuotas R.Šimašius sugebėdavo dar „atsiprašau“ išspausti, šį kartą pareiškė, kad jam į ratus kišami pagaliai. Ir pridūrė: „Šiukšlės yra labai jautru ir labai gerai, bet Vilnius yra labai švarus miestas.“ Taip ir nesupratęs, kad daugiau ne itin švelnių žodelių iš vilniečių sulauks už ne laiku išvežtas šiukšles, nei už koalicijos šunybes.

R.Šimašius turbūt pamiršo, kad kai buvo teisingumo ministru ar Seimo nariu, kritikos sulaukdavo tikrai ne vežimais. Kas kita stojus prie Vilniaus vairo. Kuo arčiau žemės, tuo daugiau geliančių žodžių.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.