Lietuvoje NATO pajėgų papildymas

Prie NATO priešakinių pajėgų Lietuvoje dedasi Čekijos kariai.

NATO kariai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
NATO kariai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2018, 3:55 PM

Kaip informavo Krašto apsaugos ministerija, apie 240 Čekijos karių Rukloje dislokuotame NATO vienete tarnaus nuo antradienio.

Čekijos siunčiamo kontingento pagrindą sudaro 41-ojo mechanizuotojo pėstininkų bataliono, dislokuoto Čekijos šiaurės vakarinėje dalyje.

Čekai atvyksta su pėstininkų kovos mašinomis „Pandur-II”, ginkluotomis 30 milimetrų patrankomis ir prieštankinėmis raketomis „Spike”.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad aktyvus sąjungininkų dalyvavimas NATO priešakinėse pajėgose Baltijos šalyse ir Lenkijoje „siunčia aiškią žinią, kad aljansas yra stiprus, vieningas ir pasirengęs duoti tvirtą atkirtį bet kokiai grėsmei“.

Pernai keturis mėnesius apie 150 karių iš Čekijos 7-osios brigados jau treniravosi kartu su Lietuvos ir kitais sąjungininkų kariais pagal NATO saugumo užtikrinimo priemones.

Čekijos kariai 2009 ir 2012 metais dalyvavo ir NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse bei planuoja vėl siųsti pamainą 2019-aisiais.

Čekija taip pat yra skyrusi du karininkus į Vilniuje veikiantį NATO Pajėgų integravimo vienetą (NFIU) Vilniuje.

Reaguodama į Rusijos agresiją Ukrainoje ir aktyvumą Baltijos jūros regione, NATO pernai įkūrė po tarptautinį batalioną Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Juose tarnauja maždaug po tūkstantį karių. Lietuvoje dislokuotame Vokietijos vadovaujamame NATO vienete iš viso tarnauja apie 1200 sąjungininkų karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?