Reitingai: priekyje – nieko nauja, o apačioje – spalvinga veikėjų puokštė

Valstiečių vedlio Ramūno Karbauskio keliami verpetai Lietuvos politinėje baloje, pasirodo, daug kam patinka. Pastaruoju metu ne tik padaugėjo jį palaikančiųjų, bet ir sumažėjo į jį šnairuojančiųjų. Tai parodė „Vilmorus“ atliktos apklausos rezultatai.

Birželio mėnesį R.Karbauskį palankiai vertino 24,7 proc. žmonių, o dabar – 28,8 procento. Sumažėjo ir jo nepalaikančių.<br>T.Bauro nuotr.
Birželio mėnesį R.Karbauskį palankiai vertino 24,7 proc. žmonių, o dabar – 28,8 procento. Sumažėjo ir jo nepalaikančių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 21, 2018, 7:00 AM, atnaujinta Jul 21, 2018, 11:31 AM

Birželio mėnesį R.Karbauskį palankiai vertino 24,7 proc. žmonių, o dabar – 28,8 procento. Tuo metu nepalankiai vertinančiųjų sumažėjo nuo 52,3 iki 49,5 procento.

Tiesa, susumavus palankias ir nepalankias nuomones Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko balansas tebėra neigiamas (–20,7). Labiausiai nemėgstamas ir toliau lieka Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis (–43,6).

Apskritai atsilikėlių kompanija labai spalvinga. Antai priešpaskutinę vietą pagal šį rodiklį užima valstiečių geriausiu ministru vadinamas Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Aurelijus Veryga (–33,8), kurio pertvarkų užmojai išgąsdino ir daugelį pacientų, ir medikų.

Kai tokia nuomonė apie beveik visų svarbiausių šalies politinių jėgų lyderius, nieko nuostabaus, kad tik 7,7 proc. piliečių pasitiki partijomis.

Daugelio reitingams smunkant lyderio pozicijas sutvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Jis dar labiau atsiplėšė nuo prezidentės Dalios Grybauskaitės ir premjero Sauliaus Skvernelio, o Kauno vadovą nuo kolegos Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, galima sakyti, skiria šimtai mylių.

Ketvirtoje populiariausių veikėjų lentelės vietoje jau kuris laikas yra įsitaisęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Matyt, atsižvelgdamas ir į šių apklausų rezultatus „socdemdarbiečių“ lyderis G.Kirkilas šią savaitę garsiai prabilo apie L.Linkevičių, kaip galimą kandidatą į prezidentus kitų metų rinkimuose.

Seimo „socdemdarbiečių“ frakcijai priklausantis užsienio reikalų ministras iš tiesų populiarus.

Šiaip partijų rikiuotėje didelių pokyčių nėra, išskyrus nebent nežymius „tvarkiečių“ ir „darbiečių“ pasistumdymus.

O lyderiauja opoziciniai konservatoriai, tik žingsniu kitu lenkiantys valdančiuosius valstiečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.