Artimieji atskleidė, koks nekaltas širšių sugeltos moters noras kainavo gyvybę

Šakių rajone medikai dar bandė gaivinti širšių sugeltą moterį, tačiau jos gyvybė užgeso. Artimieji pasakojo, kad moterį širšės sugėlė pakilus į palėpę, kur ji ketino pasiimti siuvimo reikmenų.

 J.Kasparaitis pasakojo, kad moteris bandė nubėgti iki vandens telkinio, tačiau nespėjo.
 J.Kasparaitis pasakojo, kad moteris bandė nubėgti iki vandens telkinio, tačiau nespėjo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 9:53 PM, atnaujinta Jul 25, 2018, 11:17 AM

„Po dešimt viena minutė skambinau Daivutei. Telefonas – užimtas. Galvoju, vis tiek važiuosiu, nes nujaučiau nelaimę. Nuvažiavau ir iš tolo mačiau, kad stovi greitoji, vaikučiai šalia“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo mirusiosios dėdė Justinas Kasparaitis.

Kai už kelių kilometrų nuo dukterėčios gyvenantis J.Kasparaitis pasirodė prie sodybos, širšių sugeltą 47 metų moterį jau bandė gaivinti vaikų iškviesti medikai.

Sugėlė mirtinai

Nelaimė įvyko, kai siuvimu užsiimanti moteris užlipo į namo palėpę. Ji iš dėžės norėjo pasiimti reikmenų siuvimui, o ten buvo širšių lizdas.

„Daugiausia gėlė į galvos sritį. Vaikai pasakojo, kad mama laiptais atbėgo į virtuvę ir pasakė, jog širšės puola. Ji bėgo į lauką, dar bėgo į pavėsį ar vandenį, kur prūdelis. Bet jo nepriėjo – susmuko“, – sakė J.Kasparaitis.

Artimieji skaičiuoja, kad moteriai galėjo įgelti keliasdešimt širšių. Sujudinus lizdą jos visos išskrido.

„Darė dirbtinį kvėpavimą. Mačiau, kad vaikai sėdi ir laukia, kol mama atsibus“, – pridūrė J.Kasparaitis.

Pražudyti gali ir keli įgėlimai

Anot medikų, jei žmogus alergiškas vabzdžiams, anafilaksinė reakcija, kuri gali baigtis mirtimi, pasireiškia greitai. Kartais praeina vos kelios sekundės.

„Alerginė reakcija nepriklauso nuo nuodų kiekio. Jeigu žmogus alergiškas, reakcija įvyks visada. Klausimas – ar stipresnė, ar lengvesnė“, – pasakojo Kauno klinikų alergologė Ieva Bajoriūnienė.

Vienkiemyje gyvenantis J.Kasparaitis sakė, kad šiais metais širšių apstu. Jis pats rytą purškalais bandė naikinti ūkiniame pastate sukamą lizdą.

 

Širšių būta ir anksčiau

Kaiminystėje gyvenanti Ona Valaitienė sakė, kad senoje sodyboje širšės lizdą sukosi jau ir prieš keletą metų.

„Prieš dvejus metus sakydavo, kad palėpėje yra širšių. Likimas kažkoks. Mane irgi vijosi kelios, tai vos spėjau uždaryti duris“, – sakė kaimynė O.Valaitienė.

Kaimo gyventojai širšes naikina kaip išmano.

„Apsirengi specialią uniformą, kaip trašoms purkšti. Tada – gumines pirštines, kur Vokietijoje tualetus plauna. Tada į maišą užrišo, padaužė į krūmus, apipylė degalais ir sudegino“, – paaiškino O.Valaitienė.

Jeigu žmogus alergiškas vabzdžių įkandimams, pirmiausia pagalbos priemone – suleisti adrenalino. Jeigu adrenalino injekcijos šalia nėra, būtina skubiai kviesti greitąją pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.