Sustabdytas vaizdo stebėjimo sistemų pasienyje su Baltarusija įrengimo konkursas

Teismas sustabdė 2,5 mln. eurų vertės pasieniečių skelbtą vaizdo stebėjimo sistemų pasienyje su Baltarusija įrengimo konkursą.

Rusijos pasienio stebėjimo bokštas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusijos pasienio stebėjimo bokštas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 12:26 PM, atnaujinta Jul 25, 2018, 3:18 PM

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį patenkino konkurso dalyvės, informacinių technologijų bendrovės „Atea“ prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – sustabdė pirkimo procedūras ir įpareigojo Valstybės sienos apsaugos tarnybą (VSAT) nepasirašyti sutarties.

Pasak teismo, konkurso sustabdymas nepažeis viešojo intereso – nebūtina kuo skubiau jį užbaigti, nes Valstybės sienos apsaugos tarnyba naudoja dabartines sistemas. Nesustabdžius konkurso, anot teismo, jis gali būti baigtas ir „Atea“ nebeturės galimybės jame dalyvauti.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis BNS teigė, kad tarnyba ketina skųsti teismo sprendimą.

„Šis teismo sprendimas paveiks VSAT siekį įsigyti atnaujintą vaizdo stebėjimo sistemą, jos veikimas neatnaujinus bet kada gali sutrikti. Siekiama įsigyti įranga bus naudojama valstybės sienos apsaugai, todėl jai taikomi ypač aukšti kokybės reikalavimai – visa įranga turi patikimai veikti ne tik optimaliomis oro sąlygomis, bet ir esant prastam matomumui – prieblandai, rūkui, snygiui“, – BNS teigė G. Mišutis.

Anot jo, konkurse dalyvauja 4 įmonės, bet jų įvardinti VSAT atstovas kol kas teigė negalintis. „Atea“ pasiūlymas, G. Mišučio teigimu, buvo atmestas, nes neatitiko techninių reikalavimų.

VSAT balandį paskelbė vaizdo stebėjimo sistemos Kenos pasienio kontrolės punkte atnaujinimo ir praplėtimo konkursą. Preliminari sutarties vertė siekia 2,036 mln. eurų (2,464 mln. eurų su PVM).

Sistemas atnaujinti numatoma Kenos užkardoje, Vilniaus rajono Kalvelių kaime, kur valstybės sienos ilgis yra 8,7 kilometro.

Vilniaus apygardos teismo nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Atea“ išplatino pranešimą

„Į teismą kreipėmės dėl Valstybės sienos apsaugos tarnybos organizuoto viešojo pirkimo konkurso ir prašėme jam pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones. Vilniaus apygardos teismas mūsų prašymą patenkino. Vaizdo stebėjimo sistemos Kenos pasienio kontrolės punkte atnaujinimo ir praplėtimo konkursui

„Atea“ pateikė įrangos pasiūlymą, į kurį buvo įtrauktos stebėjimo kameros, objektyvai, priedai, t.y. visos komplektuojamos dalys. Manome, kad mūsų pateiktas pasiūlymas pilnai atitiko visas konkurso dokumentacijoje nurodytus techninius reikalavimus. Be to, sukomplektuota įranga buvo papildomai ištestuota, siekiant įsitikinti jos kokybišku veikimu.

Tačiau iš konkurso rengėjo gavome atsakymą, kad pasiūlymas buvo atmestas kaip neatitinkantis reikalavimų. Į teismą kreipėmės, kad būtų objektyviai išnagrinėtas šis sprendimas, sudaryta galimybė „Atea“ dalyvauti konkurse“, – rašo „Atea“ rinkodaros direktorius Simonas Stūrys atsiųstame komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.