R. Karbauskiui prabilus apie paskutines J. Džiugelio dienas frakcijoje, šis – atsiprašo

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad frakcijos nario Justo Džiugelio buvimas frakcijoje jau yra tik laikinas. Pasakodamas apie jam nepatinkantį frakcijos kolegos elgesį R.Karbauskis naujienų portalui delfi.lt taip pat teigė, kad savo veiksmais J.Džiugelis žemina visą frakciją ir patį R.Karbauskį.

R. Karbauskiui prabilus apie paskutines J. Džiugelio dienas frakcijoje, šis – atsiprašo.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskiui prabilus apie paskutines J. Džiugelio dienas frakcijoje, šis – atsiprašo.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskiui prabilus apie paskutines J. Džiugelio dienas frakcijoje, šis – atsiprašo.<br>D.Umbraso nuotr.
R. Karbauskiui prabilus apie paskutines J. Džiugelio dienas frakcijoje, šis – atsiprašo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 6:11 PM

„Jis žemina frakciją, žemina mane. Blogiausia, kad jis tai daro sąmoningai, pragmatiškai siekdamas sau naudos iš būsimo dėmesio, bet neturėdamas jokių faktų tokioms kalboms pagrįsti. Norėdamas sulaukti dėmesio iš žiniasklaidos, jis sąmoningai kuria situacijas, kurias jūs (žurnalistai – aut. past.) griebiate, tačiau kurios neturi nieko bendro nei su frakcijos, nei su jo, kaip Seimo nario veikla“, – naujienų portalui delfi.lt teigė R. Karbauskis“.

Šiai žiniasklaidos priemonei jis taip pat sakė, kad pats teiks J.Džiugelio likimo frakcijoje klausimą valstiečiams.

Naujienų portalas lrytas.lt susisiekė ir su pačiu J.Džiugeliu, jis teigė, kad frakcijos seniūno žodžius pakomentuos kiek vėliau, nes jam tai yra naujiena.

Vėliau savo nuomonę apie situaciją politikas išplatino socialiniame tinkle „Facebook“.

„Praėjus kelioms savaitėms nuo mano interviu vienai žiniasklaidos priemonei, kuriame, po intensyvios Seimo sesijos, nevengiau ir aštresnių pasisakymų, sulaukiau viešos frakcijos vadovo reakcijos. Nesiruošiu komentuoti jo teiginių ar paneiginėti išsakytos neteisingos informacijos. Galiu tik pasakyti, kad aš tikrai nematau situacijos kaip: „arba frakcijos vadovas, arba aš“, – rašoma J.Džiugelio komentare.

Jis tikėjosi, kad nepaisant nuomonių skirtumų ir toliau galės dirbti drauge „rinkėjų ir šalies labui“.

„Ir pabaigai: niekada neturėjau tikslo konfliktuoti. Tačiau įgarsinti klausimus, kurie kyla rinkėjams, teisę, manau turiu. Galbūt tai dariau netinkama forma – manau, koją man pakišo politinės patirties trūkumas. Pasistengsiu būti diplomatiškesnis. Atsiprašau frakcijos vadovo, jei jį asmeniškai įžeidžiau“, – rašoma J.Džiugelio įraše socialiniame tinkle.

Primename, kad iš valstiečių gretų pasitraukė jau keli parlamentarai – tarp jų Bronislovas Matelis ir Povilas Urbšys, šiuo metu dirbantys Mišrioje Seimo narių grupėje. B.Matelis iš frakcijos pasitraukė po buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės skandalo. O ilgametis bendražygis P.Urbšys iš frakcijos pasitraukę nesutaręs su partijos pirmininku.

Šiuo metu Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijai priklausanti Dovilė Šakalienė, palikusi valstiečių frakciją, laikinai dirbo ir su Lietuvos Liberalų sąjūdžio frakcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.