Siūloma keisti ministerijų pavadinimus: ŠMM apimtų ir sportą, Ūkio taptų Ekonomikos

Vyriausybėje svarstoma keisti dviejų ministerijų pavadinimus: Švietimo ir mokslo pavadinime atsirastų sportas, Ūkio ministerija taptų Ekonomikos ir inovacijų.

ŠMM, studentų piketas, prie švietimo ir mokslo, ministerijos, dėl vertinimo sistemos, persvarstymo<br>J.Stacevičiaus nuotr.
ŠMM, studentų piketas, prie švietimo ir mokslo, ministerijos, dėl vertinimo sistemos, persvarstymo<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2018, 10:34 AM

Kaip teigiama nutarimo projekte, esamas Ūkio ministerijos pavadinimas tiksliai neatspindi vykdomų funkcijų, neatitinka šiuolaikiško požiūrio į ekonominių procesų reguliavimą.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) taptų Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pasiūlius Seimui.

Anot nutarimo projekto, pervadinus ministeriją būtų „reikšmingai padidintas sporto prestižas visuomenėje bei institucijose, sustiprintas valstybės sporto institucijos, t. y. ŠMM, vaidmuo sporto srityje.

Seimas birželio pabaigoje priėmė rezoliuciją, kuria pasiūlė Vyriausybei į ŠMM pavadinimą įrašyti ir sportą, šios ministerijos žinion perėmus Kūno kultūros ir sporto departamentą.

Pritarus Vyriausybei, galutinį sprendimą dėl ministerijų pervadinimo priimtų Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.