Antanas Guoga prakalbo apie politinės karjeros pabaigą

Vos prieš porą savaičių europarlamentaras, buvęs liberalas Antanas Guoga linksminosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąskrydyje, o antradienio popietę jis peržengė Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kabineto slenkstį.

Antanas Guoga<br>T.Bauro nuotr.
Antanas Guoga<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė, LRT.lt

Aug 14, 2018, 4:09 PM, atnaujinta Aug 14, 2018, 4:32 PM

Parlamento vadovo ir A.Guogos susitikimas įvyko pastarojo iniciatyva, esą po susitiko sąskrydžio metu nusprendė, kad su V.Pranckiečiu nori pasikalbėti apie politines aktualijas.

Po susitikimo su Seimo pirmininku A.Guoga tikino, kad apie artėjančius savivaldos ar Europos Parlamento rinkimus su V.Pranckiečiu nekalbėjo, o aptarė politinę situaciją Lietuvoje.

Jis taip pat teigė nesulaukęs pasiūlymo būti LVŽS kandidatu kuriuose nors rinkimuose.

„Visas pokalbis apie politines aktualijas Lietuvoje ir Europoje, atskirtį, kainas. Apie rinkimus kalbėjome labai mažai, nes iš mano pusės sprendimo dalyvauti rinkimuose nėra jokio šiai dienai. Todėl ir nėra prasmės kalbėti“, – po susitikimo sakė A.Guoga.

Į klausimą, ar apsisprendė dėl dalyvavimo Europos Parlamento rinkimuose, A.Guoga atsakė klausimu: „O ar reikėtų dalyvauti?“

Jis kalbėjo, kad jo pagrindinis planas yra sėkmingai baigti europarlamentaro kadenciją ir savo vietą perleisti jauniems žmonėms.

A.Guoga sakė nematantis reikalo visam laikui likti politikoje įsikibus į turimas pareigas.

„Šiai dienai realiausiais scenarijus“, – apie pasitraukimą iš politikos kalbėjo A.Guoga, užsimindimas, kad yra ir kitų scenarijų.

Paklaustas, ar sieks Vilniaus miesto mero posto, A.Guoga tiesiai į klausimą neatsakė ir sakė, kad svarsto dalyvavimą visuose rinkimuose, bet jokio konkretaus sprendimo nėra priėmęs ir pakartojo, kad didžiausia tikimybė, jog jis baigs politinę karjerą.

„Šiai dienai labai realus scenarijus, kad baigsiu savo politinę karjerą po kadencijos pabaigos“, – sakė A.Guoga.

Europarlamentaras teigė kol kas nesulaukęs nei „valstiečių“, nei kurios nors kitos politinės partijos pasiūlymų būti jų kandidatu rinkimuose.

„Aš tikrai neturiu planų jungtis prie „valstiečių“ partijos. „Valstiečiai“ nesiūlė nieko kol kas. Iš mano pusės nėra sprendimo dalyvauti, palaukime, kol ateis rinkimai ir pamatysime. Iš jokių partijų neturiu pasiūlymų. Politinės ambicijos tikrai mažos dabar“, – kalbėjo A.Guoga.

Ambicijų neturi ir V.Pranckietis

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žurnalistams sakė besidžiaugiantis, kad A.Guoga išreiškė jam palaikymą. Jis taip pat teigė su europarlamentaru kalbėjęs apie Europos ir Lietuvos politines aktualijas.

Tačiau jis tikino, kad apie 2019-ųjų rinkimus kalbėta nebuvo. „Kol kas nei jis, nei aš didelių ambicijų kitiems rinkimams neturime, todėl ir nelietėme šios temos“, – sakė V.Pranckietis.

Seimo pirmininkas teigė, kad „valstiečiai“ neaptarinėjo galimybių A.Guogai prisijungti prie LVŽS ar tapti jų partijos deleguotu kandidatu. Nors neslėpė, kad europarlamentarui „valstiečių“ parama būtų priimtina.

„Bet jei jis neturi politinių planų ateičiai, tai kokios paramos jam reikėtų?“ – sakė Seimo pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.