Kaltinimų dėl anūkės tvirkinimo nusikratęs senelis veržiasi pamatyti Drąsiaus Kedžio dukterį

Atsikratęs kaltinimų dėl anūkės tvirkinimo Vytautas Kedys užvertė įvairias institucijas laiškais su prašymu leisti jam pamatyti mirusio sūnaus Drąsiaus dukterį ir įsitikinti, ar ji dar groja fleita.

Norėdamas pasimatyti su anūke V.Kedys tikino esąs geras ir mylintis senelis.<br> lrytas.lt montažas.
Norėdamas pasimatyti su anūke V.Kedys tikino esąs geras ir mylintis senelis.<br> lrytas.lt montažas.
Norėdamas pasimatyti su anūke V.Kedys tikino esąs geras ir mylintis senelis.
Norėdamas pasimatyti su anūke V.Kedys tikino esąs geras ir mylintis senelis.
Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E.Žiobienė patarė V.Kedžiui kreiptis į teismą.
Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E.Žiobienė patarė V.Kedžiui kreiptis į teismą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-08-14 16:48, atnaujinta 2018-08-14 22:41

Bylos nutraukimas suėjus senaties terminui tapo priežastimi V.Kedžiui vėl reikalauti susitikimų su užsienyje gyvenančia ir iki šiol valstybės saugoma savo anūke.

„Ji yra vienintelis likęs man brangus asmuo po sūnaus mirties. Norisi ją matyti, norisi, kad ji žinotų, kur ilsisi jos tėtis, noriu jai papasakoti apie jos tėvelio vaikystę, pomėgius. Galbūt jie turi ką nors bendro.

Pamenu, kaip būdama maža ji puikiai grojo fleita, norėčiau sužinoti, ar tebegroja, kaip jai sekasi mokykloje, kas patinka, kuo užsiima“, – savo laiškuose rašo V.Kedys, kuris kitą mėnesį švęs 80-metį.

Prisiminė esąs artimas

Laiškuose, kuriuos išsiuntė prezidentei, Seimo pirmininkui, parlamentarei Dovilei Šakalienei ir vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei, V.Kedys tvirtino, kad anūkės nėra matęs ir bendravęs nuo 2012-ųjų gegužės 17 dienos. Tada buvo įvykdytas teismo sprendimas – mergaitė grąžinta jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Jo aiškinimu, Europos žmogaus teisių teismas ne kartą yra pabrėžęs, kad kraujo ryšys yra labai svarbus vaikui ir iš jo neturi būti atimta teisė matytis su artimais giminaičiais, tačiau šiuo atveju viskas yra kitaip – L.Stankūnaitė griežtai prieštarauja senelių ir anūkės susitikimams ir atsisako priimti iš jų dovanas.

Teistumai lyg išgaravo

„Nesu teistas dėl poveikio anūkei, nesu pripažintas kaltu dėl kokių nors veikų, kurios darytų įtaką nepilnamečiam vaikui“, – kaip vieną pagrindinių argumentų, kodėl jis turi teisę susitikti su anūke, nurodo V.Kedys, tačiau nė žodžiu neužsimena apie du savo ankstesnius teistumus.

2014 metais jam buvo skirta 650 litų bauda už fantazijas prokuratūroje ir teisme, kur jis pasakojo, kad kartą atvažiavęs pas Tatjaną ir Stasį Stankūnus pasiimti anūkės matė po jų namus vienais apatiniais vaikščiojantį Andrių Ūsą.

Tais pačiais metais V.Kedys buvo nuteistas ir už trukdymą antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą. Už šį nusikaltimą jam skirta 2600 litų bauda.

 

Viską sprendžia motina

Nors mergaitė yra liudijusi prieš jį ir jo žmoną Laimutę Kedienę, V.Kedys savo laiškuose tikina, kad yra geras, mylintis senelis, o motina, neleisdama savo dukrai su juo bendrauti, pažeidžia vaiko teises.

„Vaikui turi būti užtikrinta teisė bendrauti su artimais giminaičiais, taip pat ir su kitais vaiko giminaičiais. Aš prašau jūsų padėti išspręsti susiklosčiusią situaciją“, – prašė V.Kedys.

Tai ne pirmas kartas, kai Kedžiai visais įmanomais būdais bando sužinoti, kur gyvena L.Stankūnaitė su dukra, ir bando pamatyti mergaitę, tačiau iki šiol jiems buvo atsakoma, kad jų ir anūkės susitikimų buvimas ar nebuvimas priklauso tik nuo vienintelio asmens – moters, kurią jie ilgus metus šmeižė, vadino prostitute ir pedofile ir kurią ketino nužudyti jų sūnus – L.Stankūnaitės.

Patarė kreiptis į teismą

Šį kartą iš valdininkų gaunami atsakymai kitokie.

„Mamai atsisakant sudaryti sąlygas dukrai bendrauti su jumis, jūs turite teisę kreiptis į teismą dėl bendravimo tvarkos su anūke nustatymo.

Teismas, atsižvelgdamas į vaiko interesus, įvertinęs visas aplinkybes vaiko teisių ir teisėtų interesų užtikrinimo aspektu, priimtų sprendimą dėl įpareigojimų mamai sudaryti sąlygas dukrai bendrauti su jumis“, – V.Kedžiui patarė E.Žiobienė.

Prezidentūros atsakymas buvo kategoriškesnis. Pensininkui priminta, kad jo anūkė yra valstybės saugomas asmuo, todėl jų susitikimai be motinos žinios ir geros valios neįmanomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.