Tėvai sutrikę – Vilniaus valdžios žadėtų darželių nėra nė kvapo

Tėvai sunerimę: užrašę savo vaikus į modulinius darželius jie tikėjosi, kad nuo rugsėjo 1-osios į juos galės atvesti atžalas, tačiau pastatų statyba nepradėta iki šiol.

Žirmūnų g. prie darželio „Pasaka“ statybininkų technikos dar nematyti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žirmūnų g. prie darželio „Pasaka“ statybininkų technikos dar nematyti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 11:46 PM

Modulinius darželių priestatus galės lankyti 900 mažųjų vilniečių. Taip žadėjo savivaldybė praėjusiais metais.

Bet daug apie modulinius darželius pasakoję valdininkai dabar pritilę. Mat kol kas nėra nė vieno priestato, o tėvai atakuoja savivaldybę klausdami, kur reikės vesti vaikus rugsėjo 1-ąją.

Paklausti, kodėl iki šiol nepastatytas nė vienas tokio tipo darželis, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento atstovai aiškino, kad rengiamos vietos, kuriose ketinama statyti modulinius darželius, ir derinami dokumentai. Modulinių darželių statybos esą turėtų prasidėti artimiausiu metu.

Kur ir kokias ugdymo įstaigas lankys vaikai, kuriuos tėvai ketino vesti į modulinius darželius? Į tai valdininkai atsakė, kad mažyliai pradės lankyti ugdymo grupes, kai bus pastatyti moduliniai darželiai.

Konkretesnių terminų, kada darželiai atsiras, savivaldybė nesugebėjo pateikti. Skaičiuojama, kad modulinio darželio statyba trunka nuo 2 iki 4 mėnesių.

Iš viso savivaldybė užsibrėžusi pastatyti šešis modulinius priestatus prie darželių „Gabijėlė“ Gabijos gatvėje, „Vandenis“ P.Žadeikos gatvėje, „Atžalėlės“ Antakalnio gatvėje, „Gintarėlis“ Didlaukio gatvėje, „Strazdelis“ I.Šimulionio gatvėje ir „Medynėlis“ A.P.Kavoliuko gatvėje.

Nauji moduliniai darželiai bus statomi ten, kur šiuo metu labiausiai trūksta vietų.

Pirmąjį dviejų aukštų priestatą prie „Medynėlio“ savivaldybė turėjo pastatyti iki rugsėjo.

Greitai pastatomus modulinius darželius statys trys konkursą laimėjusios bendrovės: „Litcon“, „Kriautė“, „Irdaiva“.

800 kvadratinių metrų dviejų aukštų patalpose bus įrengtos persirengti ir daiktams saugoti, žaidimams, miegui, valgyti skirtos zonos, sanitariniai mazgai.

Kiekvienam iš modulinių darželių suplanuota po 6 grupes, kurias lankys 15–17 vaikų. Trys grupės bus skirtos vaikams iki 3 metų ir trys grupės – vyresniems nei 3 metų.

Šiemet sausį Santariškėse buvo atidarytas vienas pirmųjų Lietuvoje maždaug 350 kvadratinių metrų ploto iš modulinių patalpų pastatytas privatus vaikų darželis. Ugdymo įstaigos „Mini darželiai“ vaikų darželyje įkurtos keturios grupės, jas lanko apie 60 vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų