Šiauliai skirs paramą pastatams centre atnaujinti

Šiaulių miesto savivaldybė siūlo paramą pastatų miesto centre savininkams – taip tikimasi atnaujinti reprezentacinę miesto dalį.

Šiauliai skirs paramą pastatams centre atnaujinti.  <br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliai skirs paramą pastatams centre atnaujinti.  <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2018, 2:25 PM

Kaip informavo savivaldybė, gyventojams ir verslo atstovams būtų kompensuojama iki 50 proc. išlaidų, jei šie apsispręstų atnaujinti pastatų fasadus Vilniaus gatvės pėsčiųjų dalyje ar greta esančiose gatvėse, Prisikėlimo aikštės prieigose.

„Nemeluosiu, atkreipėme dėmesį į Kauno pavyzdį – siekiame realiai suvilioti gyventojus, kad jie imtųsi gražinimo, nes atnaujinus centrinę miesto dalį norisi, kad atsinaujintų ir miesto fasadai“, – BNS sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Šiuo metu Šiauliuose rekonstruojama Prisikėlimo aikštė, darbus tikimasi baigti rudenį.

A. Visockas sako, kad kol kas nėra apibrėžta konkreti miesto teritorija, kuriai parama būtų skirta, o biudžete fasadams atnaujinti numatyta iki 100 tūkst. eurų.

„Nesitikime, kad procesas pirmaisiais metais bus labai aktyvus. Jei tikėtumėmės, skirtumėme didesnę sumą. Bet visi, kurie tą padarys, gaus paramą“, – pabrėžė meras.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička sako, kad idėja jau aptarta su Kultūros paveldo departamento, kavinių ir restoranų atstovais – pastarieji, anot savivaldybės, palankiai vertina siūlymą.

M. Velička taip pat užsiminė, kad paramos ateityje galės tikėti ir paveldosauginį statusą turinčių pastatų šeimininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.