Per kratą paimtų pinigų norintis E. Masiulis grasina: „Bus pareikalauta pareigūnų atsakomybės“

Politinės korupcijos byloje teisiamo buvusio Seimo nario Eligijaus Masiulio advokatas Mindaugas Bliuvas teismo posėdžio metu pateikė prašymą, kad Vilniaus apygardos teismas kreiptųsi į Konstitucinį Teismą ir išsiaiškintų, ar nebuvo suvaržytos tuometinio parlamentaro teisės.

E. Masiulis panoro KT išaiškinimo dėl jo laisvės suvaržymo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E. Masiulis panoro KT išaiškinimo dėl jo laisvės suvaržymo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E. Masiulis panoro KT išaiškinimo dėl jo laisvės suvaržymo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E. Masiulis panoro KT išaiškinimo dėl jo laisvės suvaržymo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 11:02 AM, atnaujinta Aug 21, 2018, 5:01 PM

Advokato teigimu, pareigūnams atliekant kratą E. Masiulio namuose buvo suvaržyta jo, kaip Seimo nario, laisvė, jis negalėjo išeiti iš namų ir atlikti savo Seimo nario pareigų.

„Teikėme prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą, nes Lietuvos įstatymai, Konstitucija aiškiai ir tiksliai neapibrėžia, kas konstitucinėje nuostatoje laikoma laisvės suvaržymu. Mūsų įsitikinimu, kratos, kurios buvo atliekamos mano bute, varžė mano judėjimo laisvę, nes tą dieną turėjau suplanuotų posėdžių – vyko Seimo plenarinis posėdis, Seimo seniūnų sueiga“, – per posėdžio pertrauką žurnalistams aiškino E. Masiulis.

Anot jo, jis tikėjosi, kad KT galėtų išaiškinti ir taip suformuoti tolesnę teisinę praktiką. „Pati krata buvo atlikta be teismo nutarties. Ji atlikta remiantis vieno pareigūno vienasmenišku nutarimu ir tik po to, kitą dieną dieną po kratos, šis nutarimas buvo įformintas“, – sakė jis

E.Masiulis aiškino, kad negalėjo išvykti į darbą ir turėjo būti bute kartu su pareigūnais. „Aš turėjau būti su pareigūnais bute, pateikti reikalaujamus daiktus, pinigus ir taip toliau“, – kalbėjo E. Masiulis ir teigė, kad bandė pasinaudoti savo laisve išvykti, bet iš pareigūno veiksmų supratęs, kad to padaryti negali.

Prokuroras Justas Laucius yra teigęs, kad E. Masiulio prašymas kreiptis į KT nepagrįstas, mat tuo metu jis galėjo naudotis visomis ryšio priemonėmis.

„Tai ne visai tiesa. Atsiliepti į skambučius galėjau pirmą ar pusantros kratos valandos, paskui ryšio priemonės iš manęs buvo paimtos“, – sakė jis.

Teismas kol kas nesutiko grąžinti iš E. Masiulio per kratą paimtų pinigų. E. Masiulis teigė, kad jam tai nesuprantama: „Jau trečius metus nėra grąžinami pinigai jų teisėtiems savininkams, ką yra pripažinę ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ekspertai. Anksčiau ar vėliau iš tų pareigūnų bus pareikalauta atsakomybės, kad taip elgiasi ir neatiduoda pinigų tam, kam jie priklauso“, – kalbėjo buvęs Lietuvos liberalų sąjūdžio lyderis.

E. Masiulio nuosavybės teisė į pinigines lėšas (242 410 eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1 600 JAV dolerių), kurios buvo rastos ir paimtos 2016 m. gegužės 12 d. kratos metu E. Masiulio gyvenamojoje vietoje, ribojama nuo 2017 m. pradžios, siekiant užtikrinti galimą turto konfiskavimą bei išplėstinį turto konfiskavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.