VTEK nusprendė, kad S. Skvernelis įstatymo nepažeidė

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį paskelbė, kad ministras pirmininkas Saulius Skvernelis nepažeidė įstatymo, kai nedeklaravo žmonos turimų akcijų banke „Swedbank“.

Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 12:38 PM

VTEK nutarė, kad šiame banke dirbančios premjero sutuoktinės akcijas reikėtų traktuoti kaip algos dalį, o ne kaip dalyvavimą juridiniame asmenyje.

„Komisija nusprendė nutraukti tyrimą“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Komisija taip pat konstatavo, kad S. Skvernelis nepažeidė įstatymo nuostatų, kai nedeklaravo sutuoktinės turimų investicinių dalių „Swedbank“ priklausančiame investiciniame fonde.

„Tokio pobūdžio investavimas nesukuria tiesioginio investuotojo ryšio su juridiniu asmeniu“, – teigė E. Ivanauskaitė.

Komisija vis dėlto rekomendavo premjerui viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodyti žmonos turimas akcijas „Swedbank“, kad duomenys čia sutaptų su informacija turto ir pajamų deklaracijoje.

S. Skvernelis tai žada padaryti.

„Jokių naujų sandorių mano žmona nesudarinėjo, jokių akcijų nepirko, tiesiog gavo metinį priedą savo darbovietėje. Taip pat, kaip ir šimtai kitų darbuotojų – ir tai, kaip minėjau, nurodyta pajamų ir turto deklaracijoje“, – Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame komentare cituojamas premjeras.

„Ryšys su žmonos darbdaviu Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo deklaracijoje seniai nurodytas, jis viešai žinomas, tačiau jei, pasak VTEK, reikia tą priedą deklaruoti papildomi – tai bus padaryta“, – pridūrė jis.

Naujienų portalas 15min.lt skelbė, kad anksčiau šią informaciją vertinusi VTEK posėdyje konstatavo, jog premjeras privalėjo deklaruoti žmoną esant banko „Swedbank“ akcininke, tačiau net nebalsavo dėl tyrimo pradėjimo.

VTEK tuomet teigė, kad S. Skvernelis deklaracijoje yra nurodęs žmonos darbovietę, taip pat deklaravo turintis indėlį, paskolą, draudimo sutartį šiame banke ir to pakanka interesų konflikto grėsmei atskleisti.

S. Skvernelio sutuoktinė turi „Swedbank“ akcijų už beveik 7 tūkst. eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.