G. Nausėda pasisakė dėl abortų draudimų ir tos pačios lyties asmenų santuokos

Ekonomistas Gitanas Nausėda, praėjusią savaitę paskelbęs, kad palieka SEB banko vyriausiojo ekonomisto darbo kėdę, vis dar nesako, ar taps kandidatu kitų metų prezidento rinkimuose. Tačiau tiesioginės transliacijos naujienų portalui 15min.lt  metu ekonomistas papasakojo apie socialinėje erdvėje plintančius jo paties interviu.

G. Nausėda išsakė savo nuomonę dėl abortų draudimų ir tos pačios lyties asmenų santuokos.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda išsakė savo nuomonę dėl abortų draudimų ir tos pačios lyties asmenų santuokos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2018, 3:04 PM, atnaujinta Sep 3, 2018, 3:31 PM

Laisvos visuomenės instituto parengtame interviu praėjusiais metais G.Nausėda tarp eilučių užsiminė apie tai, kad moteris neturėtų pati rinktis aborto. Taip pat jis kritikuotas ir dėl to, kad naudoja tokį terminą kaip „normali šeima“. Į tai sureagavo lygių teisių ir LGBT bendruomenės atstovai.

Tačiau ekonomistas G.Nausėda teigė, kad jis nėra už abortų draudimą.

„Aš negalėčiau taip teigti. Stebiuosi, kad čia išskaitė kiti įvairių aspektų. Jiems atrodo, kad pasisakiau ir homoseksualinių santykių prasme. O pasakyti aš norėjau svarbius dalykus apie tai, kad šeimoje žmogus paprasčiausiai jaučiausi laimingesnis. Ir ne tik apie tą, kurioje yra vyras, žmona ir vaikai. Svarbu, kad būtų kartų kontekstas – žmonės jaustųsi gerai, jei bendraus ne tik siauroje šeimoje – bet ir bendraujant su tėvais ir seneliais“, – pasakojo G.Nausėda.

Jis pasakojo, kad svarbiau turėtų būti edukacija.

„Reikia spręsti iš kitos pusės – nedrausti moteriai to, ką gyvenimas priverčia padaryti, bet edukuoti taip, kad tokių situaciją susidarytų kiek galima mažiau. Kad žmonės suprastų, jog turi būti tokie santykiai, kad nereikėtų vaikučio tokiomis sąlygomis aukoti“, – pasakojo G.Nausėda.

Jis atsakė ir į kitą klausimą – apie tos pačios lyties asmenų santuoką. Viename interviu ekonomistas teigė, kad sutarimą dėl šio klausimo būtų galima rasti tik referendumo būdu. G.Nausėda paaiškino tokį savo atsakymą.

„Homoseksualūs asmenys turi jaustis visateisiais piliečiais, mes negalima numoti ranka į tai, kad didžioji dauguma Lietuvos žmonių dar negali balsuoti už, jie nėra pasiruošę. Gal diskusijose nereikės laužyti rankų, kad įstatyminiu būdu būtų priimti tam tikri teisės aktai, reikėtų, kad tai gimtų visos visuomenės sutarimu. Visiems dėl to būtų paprasčiau gyventi“, – pasakojo ekonomistas.

Jis teigė, kad tokiu būdu būtų galima išvengti „trinties ir nepasitenkinimo“. „Mūsų visuomenė šiuo klausimu yra dar labai konservatyvi“, – situaciją vertino jis.

Visą interviu, rengtą prieš 2 metus, galite pažiūrėti čia: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.