Buvęs Geologijos institutas bus atnaujintas už 7 mln. eurų

Turto bankas už maždaug 7 mln. eurų ketina rekonstruoti buvusio Geologijos instituto pastatą Vilniaus Naujamiestyje. Numatoma, kad jame po daugiau nei dvejų metų įsikurs valstybės institucijos.

Turto bankas.<br>AP nuotr.
Turto bankas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2018, 1:42 PM

Turto banko atstovė ryšiams su visuomene Aldona Grinienė sako, jog rangovo konkursą numatoma paskelbti šių metų pabaigoje, o darbus baigti 2020 metų pabaigoje.

„Šiuo metu patvirtinta projekto vertė yra 7 mln. eurų, tiksli vertė paaiškės pabaigus projektavimą ir viešuosius pirkimus“, - BNS sakė A. Grinienė. 

Vilniaus savivaldybė paskelbė bendrovės „Atamis“ parengtus pastato rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus. Juose numatyta, kad po rekonstrukcijos šalia Ševčenkos ir Švitrigailos gatvių sankirtos esantis vienas iš dviejų pastato korpusų bus nugriautas ir atstatytas iš naujo, o kitas – rekonstruotas.  

Po pastatu bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, o ant stogo – poilsio erdvės darbuotojams. 

Kaip anksčiau skelbė Turto bankas, iš 1972 metais statyto pastato iškėlus Geologijos ir geografijos institutą, jis bus atnaujintas ir pritaikytas valstybės institucijoms. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.