Mirė pasipriešinimo kovų dalyvis Jonas A. Antanaitis

Mirė Lietuvos pasipriešinimo bolševikų okupacijai dalyvis, 1941 metų birželio sukilimo dalyvis, inžinierius, visuomenės veikėjas, sąjūdininkas Jonas Algirdas Antanaitis.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2018, 6:50 PM, atnaujinta Sep 9, 2018, 2:33 PM

Vilniaus Sąjūdžio taryba pranešė, kad J. A. Antanaitis mirė eidamas 98-uosius.

Tarybos pranešime teigiama, kad J. A. Antanaitis ypatingą dėmesį skyrė iškovotai nepriklausomybei ginti, žmonių susiklausymui, demokratinėms ir tautinėms vertybėms, 1941 birželio sukilimui įprasminti ir įteisinti.

J. A. Antanaitis buvo apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordinu, Kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu, Lietuvos Nepriklausomybės medaliu, garbės ženklais ir padėkos raštais.

Užuojautą reiškia Seimo pirmininkas

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą laisvės kovotojo, sąjūdininko, visuomenininko Jono Algirdo Antanaičio artimiesiems.

Kaip teigiama Seimo kanceliarijos pranešime, J. A. Antanaičio meilė tėvynei ir kovotojo dvasia yra pavyzdys jaunajai kartai.

Parlamento vadovas dėkojo J. A. Antanaičiui už veiklą, vedusią į laisvę ir nepriklausomybę, demokratijos ir tautinių vertybių puoselėjimą bei saugojimą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.