Tarp kitko. Turėtų ne patarinėti, o atgailauti

Įsileido lapę į vištidę. Regis, taip atsitiko valstiečiams, savo aptvarų vartus atvėrusiems buvusiam konservatorių energetikos ministrui Arvydui Sekmokui. Šis veikėjas patarinės Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Vytautui Bakui. Ir netgi už ačiū.

 Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
 Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 12:59 PM

Koks sutapimas: buvusi dešiniųjų žvaigždė valstiečiui į ausį šnabždės būtent tuo metu, kai pastarasis užsimojo Seime surengti klausymus, ar vykdomi svarbiausi energetikos projektai atitinka nacionalinio saugumo interesus.

A.Sekmoko misija gal niekam ir nekliūtų, jeigu ne akivaizdus faktas – dauguma projektų, kuriuos ketinama vėl vertinti, dienos šviesą išvydo, kai šalies energetika buvo atsidūrusi šio konservatoriaus rankose.

V.Bakas žadėjo, kad dėmesio turėtų sulaukti nemažą galvos skausmą visoms valdžioms kėlęs Ignalinos atominės elektrinės uždarymas, elektros tinklų sinchronizavimas su Vakarais, taip pat kogeneracinės jėgainės Kaune bei Vilniuje.

Dėl jėgainių A.Sekmokas savo nuomonę jau pasakė – esą užuodžia neskaidrų sandorį, ypač Vilniuje.

Tačiau tuomet kyla klausimas, ar turi prasmės V.Bako rengiami klausymai, jeigu dabartinių valdančiųjų požiūris į svarbiausius energetikos projektus nesiskiria nuo jų sumanytojų.

O gal kitomis akimis į savo praeitį pažvelgė eksministras?

Jeigu taip, A.Sekmokas turėtų ne tyliai patarinėti, bet garsiai atgailauti. Būtent to dar visai neseniai iš jo reikalavo V.Bako kolega M.Puidokas.

Negana to, jis prašė prokurorų įvertinti, ar eksministras nepadarė žalos Lietuvai, kai paskutinę savo darbo dieną kreipėsi į Europos Komisiją prašydamas nutraukti finansavimą Ignalinos elektrinės uždarymui.

Bet gal V.Bakui kaip tik tokio patarėjo ir reikia? Juk ir pavasarį baigtas šio politiko vadovaujamo komiteto tyrimas apie neskaidrius politikų ir verslo ryšius aplenkė konservatorius.

Kalbama, kad pastarieji valstietį klaidžiais tyrimo labirintais vedžiojo už rankų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.