V. Mazuronis: Seimas raitojasi rankoves naujiems darbams: ar neteks mums nusiimti kelnių?

Seime nuskambėjo naujos sesijos skambutis. Rikiuojami darbai, dėliojami neprioritetiniai prioritetai, tad akivaizdu, kad vėl sulauksime naujų Seimo serialo dalių apie naujas politines batalijas, naujų, protu nesuvokiamų komisijų darbą, tiriančių suklupusių politikų ir juos palaikančių verslo grupių nuodėmes. Naujas politinis sezonas, panašu, bus dar „kruvinesnis“, kaip sakė vienas politikos senbuvis. Prasidedanti rinkimų karuselė seimūnus, ko gero, įkaitins stipriau ir karščiau. Magiškas žodis “ rinkimai“ taps visų darbų ir iniciatyvų priežastimi. Su dar didesniu atkalumu bus ieškoma naujų politinių priešų, o gal bus atkasti ir seni; sudaromos naujos komisijos, uoliai siekiančios parodyti visuomenei, koks tas ar anas blogas, o mes štai kokie geri. Ir viskas dėl tų pačių reitingų. O ten kur aukšti reitingai, ten ir žmonių širdys krypsta. Deja....

valentinas mazuronis, pristatė savo rinkimų kampaniją, į prazidentus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
valentinas mazuronis, pristatė savo rinkimų kampaniją, į prazidentus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valentinas Mazuronis

2018-09-12 10:31

Viso to „bardako“ , tuščiažodžiavimo, melagysčių rezultatas – vieni už kitus kvailesni draudimai ir pasiūlymai, na ir „deimančiukai“, kaip antai sviesto vartojimo uždraudimas mokyklose, mokestis už malkas, automobilio mokestis. Kokių dar naujų perliukų pažers nauja Seimo sesija?

Kaip ir derėjo tikėtis, naują sesiją Seimo nariai pradėjo nuo naujų komisijų kūrimo, nuo pinigų tarp partijų perskirstymo, o tiksliau politinių sąjungininkų pirkimo, nuo smulkmenų, kurios gal ir svarbios mušantis tarpusavyje, bet visiškai nieko nekeičiančios mūsų valstybėje. Ribos vaistinių skaičių miestuose, stabdys atliekų deginimo gamyklų projektus, stums politinius oponentus iš politinės kovos lauko visomis priemonėmis, tame tarpe absurdiškomis. Net ir tai, kas bandoma daryti, atrodo klaikiai.

Taip vadinamos reformos varo tik į neviltį. Vien pažvelkime į švietimo ir mokslo sritį. Mokslo metų ilginimas; nežinomybė, prieš kurią atsidūrė šalies mokytojai, pradėję naujus mokslo metus, tačiau vis dar nežinantys, koks bus jų atlyginimas: ar senas pakenčiamas, ar naujas, bet prastesnis; mokinių maitinimo ypatumai ir pan. Jau nekalbu apie „grandiozinę“ aukštojo mokslo reformą, kurios esmė – kaip ir kam priskirti puikiose ir pelningose vietose esančius pastatus. Nesąmonė, po nesąmonės. Bet iš tribūnų aistringai liejasi žodžiai apie rūpestį paprastu Lietuvos žmogumi, apie gerėjantį gyvenimą ir titaniškas valdančiųjų pastangas jį gerinti.

Prisipažinsiu, neturiu vilties, jos ši rudens sesija taps išskirtine ir bus skirta žmonių gyvenimo gerinimui ar esminių problemų sprendimui. Deja, iki šiol ir taip prasta situacija tik dar blogės.

Visi pavargom nuo beprasmių dvikovų, vienas kito juodinimo, tačiau būtinų sprendimų, iš esmės keičiančių Lietuvos žmonių gyvenimus, panašu, teks dar palaukti. Juk, kas svarbiau už rinkimus – tik rinkimai! O iki tol, kol atiduosit jiems (kažkam) savo balsą, bus daug parodomųjų akcijų, skirtų pademonstruoti žmonėms, kas myli Lietuvą labiau, kas tikrasis patriotas, kas pasirengęs galvą guldyti už Lietuvą. Žodžiai, žodžiai, žodžiai... O už jų tik asmeniniai interesai.

Nenuostabu, kad Seimo reitingai jau daugelį metų yra beviltiškai nugrimzdę dugne.

Taigi, Seimas raitojasi rankoves ar nereiks mums dėl to ir kelnes nusiimti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.