Vyriausybė pritarė PAGD padalinių reorganizavimui

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos (PAGD) įstaigos taps tiesiogiai pavaldžios PAGD ir jo įstaigoms, nusprendė Vyriausybė.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 1:43 PM

Trečiadienį Ministrų kabinetas pritarė 14 departamento valdybų ir tarnybų jungimui prie PAGD – iki šiol savarankiški juridiniai vienetai nuo sausio 1-osios bus tiesiogiai valdomi departamento.

Vyriausybės nutarime numatyta, jog bus atsisakoma apie 90 vadovaujančių ir bendrąsias funkcijas atliekančių pareigybių, tai leis sutaupyti apie 1,8 mln. eurų per metus.

Kaip BNS sakė PAGD direktorius Kęstutis Lukošius, reforma nepalies pačių ugniagesių–gelbėtojų.

„Tai reikštų, kad departamentas nuo sausio 1-osios neturės teritorinių padalinių, atskirų juridinių vienetų, bus vienas, tokiu būdu ūkis, buhalterija, personalo klausimai bus visiškai centralizuoti vienoje įstaigoje, atsisakant papildomų vadovaujančių pareigybių“, – BNS sakė K. Lukošius.

Anot K. Lukošiaus, kiek žmonių bus iš tiesų atleista, priklausys nuo to, ar buvę vadovai sutiks su kitomis jiems siūlomomis pareigomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.