Liną Linkevičių pasiekė skundas iš Irano – piktinamasi Lietuvos garbės konsulo elgesiu

Iš tolimojo Irano atkeliavusiame laiške – skundas Lietuvos garbės konsulo elgesiu, kuris, anot laiško autoriaus, nesuderinamas su diplomato darbu. Atviro laiško, adresuoto Lietuvos užsienio reikalų ministerijai ir ministrui Linui Linkevičiui kopiją gavo ir naujienų portalas lrytas.lt. Laiške skundžiamasi Lietuvos garbės konsulo Teherane elgesiu ir prašoma šia situacija pasidomėti išsamiau.

 L.Linkevičius gavo skundą dėl garbės konsulo Irane.
 L.Linkevičius gavo skundą dėl garbės konsulo Irane.
Lietuvą pasiekė laiškas iš Irano.<br> AP/Scanpix nuotr.
Lietuvą pasiekė laiškas iš Irano.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 11:53 AM, atnaujinta Sep 13, 2018, 11:57 AM

Užsienio reikalų ministerija naujienų portalui lrytas.lt patvirtino gavusi minimą laišką ir aiškinasi situaciją.

Supykdė religiniai simboliai

Laiške skundžiamasi, kad garbės konsulo atstovybei persikėlus į Mahmodiyeh rajoną Teherane prie įstaigos durų atsirado ne tik lietuviška simbolika, bet ir islamo simboliai.

Anot laiško autoriaus, Cyruso Mahmodiyeh, kaimynystėje gyvenančius žmones stebina tai, kad konsulato patalpose ir jų prieigose vykdomos religinės apeigos bei sklinda triukšmas.

„Žinoma, žmonės turi teisę laisvai užsiimti savo religinėmis ar nereliginėmis veiklomis, tačiau nuostabą kelia tai, kad joms naudojama tokia vieta, kaip Lietuvos konsulatas, juk tai nesuderinama su jokiomis diplomatinėmis procedūromis. Teherane veikia keletas užsienio valstybių misijų ir šiai istorijai iškilus į viešumą, galimai būtų pakenkta jūsų šalies reputacijai“, – rašoma laiške.

Konsulatas atidarytas pernai

Pirmasis Lietuvos garbės konsulatas Irane atidarytas praėjusių metų pabaigoje sostinėje Teherane

Tai pirmoji Lietuvos atstovybė Irano Islamo Respublikoje nuo diplomatinių santykių užmezgimo su Persijos Imperija 1930 metais. Konsulatui vadovauja Irano kompanijos „Yasin Group“ prezidentas Mohsen Karimi Tabasi.

Garbės konsulas – užsienio reikalų ministro paskirtas pareigūnas, turintis eiti konsulo pareigas užsienyje. Garbės konsulu pagal susitarimą su buvimo valstybe gali būti skiriamas ir ne siunčiančios valstybės pilietis. Įdomu tai, kad garbės konsulas nėra valstybės tarnautojas ir negauna atlyginimo iš valstybės biudžeto, bet funkcijoms vykdyti gali būti skiriamos siunčiančios valstybės lėšos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.