Nuo smarvės kenčiantys klaipėdiečiai sukūrė skundų dėl kvapų registrą

Nuo rugpjūčio pietinės Klaipėdos miesto dalies gyventojams kenčiant dėl smarvės, vietos bendruomenė nutarė sukurti skundų dėl kvapų registrą. Taip pat žadama inicijuoti higienos normų griežtinimą.

A.Vaitkevičiaus nuotr.
A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 3:54 PM

Marių bendruomenės pirmininkė Ligitos Girskienės teigimu, per porą savaičių registre sukaupta apie 2 tūkst. skundų dėl pasireiškusių fekalijų, dumblo ir puvenų kvapų.

„Gyventojai rašo, kokią smarvę jaučia, kokiu metu, kokioje gatvėje“, – ketvirtadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė L. Girskienė.

Moters teigimu, šie skundai rodo, kad taršos šaltiniai gali būti pačiame mieste: „Nes iš Dumpių kaimo (Dumpių rajone yra „Klaipėdos vandenų“ nuotekų surinkimo įrenginiai bei bioskaidžių atliekų perdirbimo į kompostą bendrovė „Branda“ – BNS) smarvė negalėtų ateiti iki miesto vidurio“.

Pasak jos, tokiu registru bendruomenė užbėgo už akių Visuomenės sveikatos centrui, kuris, anot L. Girskienės, analogišką apklausą savo interneto svetainėje paskelbė tik šią savaitę. Ji piktinosi, kad šios įstaigos specialistai dar nevertina gyventojų pranešimų.

„Jie nenori analizuoti mūsų surinktų duomenų“, – apgailestavo L. Girskienė.

Tuo tarpu Klaipėdos rajono Ketvergių bendruomenės atstovė Rasa Kuzovienė pranešė, kad nuo smarvės kenčianti Klaipėdos bendruomenė inicijuos higienos normų keitimą.

Dėl taršos Klaipėdoje Vyriausybė jau anksčiau yra asisprendusi svarstyti poreikį ir galimybes drausti kompostuoti gyvulinės kilmės atliekas, dumblą, įpareigoti bendroves veiklą vykdyti uždarose erdvėse.

Dėl oro taršos uostamiestyje tyrimą yra pradėjusi Klaipėdos apylinkės prokuratūra – anot prokurorų, tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti gyventojų nusiskundimus sukėlusių teršalų kilmę, sudėtį ir galimus kaltininkus.

Tyrimas pradėtas po miestiečių kreipimosi dėl krovos bendrovės „Klasco“ veiklos kraunant geležies rūdą – klaipėdiečiai skundžiasi tarša ir prašo naikinti licenciją bendrovės veiklai. „

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.