Aušrinė Armonaitė siūlo susitarti dėl opozicijos lyderio

Liberalė Aušrinė Armonaitė siūlo iš naujo pradėti derybas dėl opozicijos lyderio. Tokį pasiūlymą ji šią savaitę išdėstė viešai socialiniame tinkle bei šiandien vykusiame Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje.

Politikė siūlo parlamentarams tartis dėl opozicijos lyderio. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Politikė siūlo parlamentarams tartis dėl opozicijos lyderio. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 3:28 PM

Savo kandidatūrą į frakcijos seniūno poziciją kėlusi A. Armonaitė pristatė principus, kuriais galėtų vadovautis liberalai naujame politiniame sezone. Tai daugiau erdvės žmogaus veiklai ir pasirinkimui švietime, sveikatoje, ekonomikoje bei aktyvesnė lyderystė žmogaus teisių srityje.

Kalbėdama apie opozicijos darbą A. Armonaitė siūlė veikti vieningai kartu su kitomis opozicinėmis frakcijomis stabdant antikonstitucines ir antidemokratines valdančiųjų iniciatyvas.

„Matome, kad susiskaldymas ir susipriešinimas tapo nuolatine situacija, kuri mūsų niekur neveda. Aš manau, kad opozicinių frakcijų lyderiai turi padėti į šalį asmeninius nesutarimus ir pagaliau priimti sprendimą dėl opozicijos lyderio bei vieningesnio veikimo Parlamente“, – kalbėjo A. Armonaitė.

A. Armonaitė siūlo opozicijos lyderį rinkti rotacijos principu, kad kiekvienos susitarime dalyvaujančios frakcijos atstovas turėtų galimybę vienos Seimo sesijos metu atlikti opozicijos lyderio funkcijas. Ji taip pat siūlo įsteigti nuolatinį opozicijos frakcijų vadovybės ir opozicijos lyderio susirinkimą, kuriame būtų aptariamos esminės iniciatyvos, kurioms reikalinga vieninga opozicinių frakcijų pozicija.

„Manau, kad vieningesnio opozicijos veikimo pavyzdžiu galime laikyti Lenkiją, kurioje opozicinės partijos derinasi ne tik politinę reakciją, bet ir kur kas daugiau kitų veiksmų. Nepaisant mūsų partijoms būdingų natūralių skirtumų, turime atsirinkti tai, kas mus vienija, o tai pirmiausiai yra pagarba universaliems šiuolaikinės demokratijos principams – žodžio laisvei, laisviems rinkimams, privačiai nuosavybei, lygybei prieš įstatymą, teisės viršenybei“, – kalbėjo liberalė.

Jos teigimu, liberalai turi unikalų šansą kviesti opozicines frakcijas, pirmiausiai – Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus ir Lietuvos socialdemokratų partiją iš naujo susitarti dėl vieningesnio darbo opozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.