Keičiami dviejų ministerijų pavadinimai

Parlamentarai ketvirtadienį ėmėsi pervadinti dvi ministerijas.

Švietimo ir mokslo ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo ir mokslo ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 3:41 PM

Švietimo ir mokslo ministeriją norima pavadinti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, o Ūkio ministeriją – Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Po pateikimo už tokį projektą balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo vienas, aštuoni susilaikė.

Švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės teigimu, ministerijos pervadinimas – iškabų keitimas, kiti formalumai – kainuos apie 69 tūkst. eurų. Dabartinėje Švietimo ir mokslo ministerijoje bus įsteigtas padalinys, kuruosiantis sportą.

Daliai parlamentarų priekaištaujant, kam be reikalo leisti pinigus ir keisti pavadinimus, J. Petrauskienė priminė, kad Vyriausybė teikdama šį siūlymą vykdo Seimo valią.

Parlamentas šių metų birželį priėmė rezoliuciją, siūlančią Vyriausybei Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą pakeisti į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Taip esą būtų sudarytos sąlygos reikšmingai padidinti sporto prestižą visuomenėje ir valstybės bei savivaldybių institucijose ir įstaigose.

Ūkio ministeriją norima pervadinti, nes dabartinis jos pavadinimas tiksliai neatspindi „atliekamų funkcijų turinio, neatitinka šiuolaikiško požiūrio į ekonominių procesų reguliavimą ir nėra orientuotas į svarbiausias valstybės politikos sritis ekonominių procesų reguliavimo požiūriu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.