Z. Balčyčio planai: paliks socdemų partiją ir nekandidatuos į Europos Parlamentą

Socialdemokratas, europarlamentaras Zigmantas Balčytis nedalyvaus kitąmet vyksiančiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Politikas LRT.lt teigė, kad vietoje politinės karjeros jis rinksis jam esą pasiūlytą naują darbo vietą. Z. Balčytis taip pat planuoja išeiti ir iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP).

Zigmantas Balčytis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>T.Bauro nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>T.Bauro nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Gytis Pankūnas, LRT.lt

Sep 20, 2018, 6:34 PM

LSDP skyrių iškeltų kandidatų į EP sąraše, su kuriuo susipažino LRT.lt, nurodoma, kad Z. Balčytis kandidatu į EP partijos skyrių buvo iškeltas, tačiau politikas dalyvauti rinkimuose atsisakė.

Tai patvirtino ir pats Z. Balčytis, kuris EP darbuojasi antrą kadenciją iš eilės. Socialdemokratas tvirtino, kad pagrindinė jo sprendimo nekandidatuoti į EP priežastis – pasiūlymas dirbti tarptautinės organizacijos veikloje.

„Aš jau senai buvau pasakęs, kad turiu kitų pasiūlymų ir manau, kad jie realizuosis. Kada realizuosis, jūs visi sužinosite ir viskas. Aš neplanuoju trečios kadencijos Europos Parlamente“, – LRT.lt sakė Z. Balčytis.

Socialdemokratas apie jį pasiekusį pasiūlymą dalyvauti tarptautinės organizacijos veikloje pranešė dar 2017 m. kovo 13 d. Tuomet jis aiškino, kad dalį darbo laiko teks praleisti ir Europoje, ir JAV, o veiklos sritimi bus pasaulio valstybių ekonomika, finansai, prognozės ir modeliavimas.

Praėjo pusantrų metų, tačiau iki šiol Z. Balčytis daugiau detalių nepateikė. Iki šiol jis vis nukeldavo terminą, kada paliks EP.

Z. Balčytis, paklaustas, ar jau sulaukė tikslių atsakymų dėl būsimos darbovietės, aiškių atsakymų nepateikė.

„Man yra viskas aišku. Aš neturiu apčiuopiamų paaiškinimų, bet aš esu ne kartą sakęs, kad paliksiu Europos Parlamentą anksčiau savo kadencijos ir kai paliksiu, būsite informuotas“, – kalbėjo Z. Balčytis.

Žiniasklaidoje anksčiau skelbta, kad Z. Balčytis dairosi į Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) gretas, tačiau LRT.lt jis tai paneigė. Politikas portalui prisipažino, kad dėl būsimos darbo vietos ketina pasitraukti iš LSDP ir baigti politiko karjerą.

„Kadangi viskas realizuosis taip, kad galėsiu būti apolitiškas, tai natūralu, kad suspenduosiu savo įgaliojimus partijoje. Į kitą partiją nesu numatęs eiti.

Planuoju susitikti su partijos pirmininku G. Palucku, aptarsime visus variantus, bet aš manau, kad išeisiu (iš partijos – LRT.lt)“, – dėstė Z. Balčytis.

G. Paluckas nepanikuoja

LRT.lt kalbintas LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas teigė žinantis, kad Z. Balčytis nedalyvaus EP rinkimuose kitąmet, tačiau apie jo planus palikti socdemų gretas politikas tvirtino nežinojęs.

„Negaliu aš komentuoti“, – Z. Balčyčio planų išeiti iš LSDP vertinti nepanoro G. Paluckas.

Socdemų lyderis G. Paluckas teigė, kad vertina Z. Balčytį kaip vieną iš socialdemokratų profesionalų EP veikloje, tačiau dėl jo sprendimo nedalyvauti EP rinkimuose nepanikuoja.

„Mūsų pageidaujančių dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose sąrašas, yra nemažas. Jame yra pakankamai ryškų asmenybių, tai nėra problemos. Reikia gerbti Z. Balčyčio apsisprendimą“, – nedaugžodžiavo LSDP lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.