Arūnas Dumalakas. Kremuokime Lietuvą už 382 eurus

Raginimas paskutiniam emigrantui iš Lietuvos išjungti oro uoste šviesą paseno. Nes Lietuva ne ištuštės, o bus sudeginta.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-21 08:18

Tam jau ir įmonė „Lietuvos krematoriumas“ įkurta. Pačiame Lietuvos centre, Kėdainiuose. Ir net paslaugų įkainius ji skelbia. Štai pagarbus ritualinis kremavimas, kuris yra labiau estetiškas, mažiau traumuojantis laidojimo būdas, atliekamas bet kuriuo velionio artimųjų pageidaujamu laiku, kainuoja 382 eurus.

Nenusipiginkime iki 310 eurų, kai kremuojama nesirenkant pageidaujamo laiko.

Surinkime, lietuviai iš visų pasaulio pašalių, tuos pinigus. Jeigu mūsų dar yra trys milijonai, juokingą sumą – tik po kelis centus – teks sumesti.

Tiesa, dar prireiks 9 eurų už kapsulę kremuotiems Lietuvos palaikams, 40 eurų už valandą kainuoja pagarbus atsisveikinimas didelėje salėje. Taip, reikės didelės salės, juk daug žmonių susirinks į Lietuvos pakasynas.

Šaunuolė įmonė „Lietuvos krematoriumas“, persivadinusi iš neaiškaus raidžių ir skaičiaus raizginio „K2 LT“, ji įrodė, jog galima sudeginti viską, kas dega. Net Lietuvą.

O dabar rimtai. Registruojant įmonę, kurios pavadinime yra žodis „Lietuva“, taikomi griežti reikalavimai. Vienas jų – kad įmonės filialai veiktų ne mažiau kaip pusėje Lietuvos administracinių vienetų.

Kad „Lietuvos krematoriumas“ būtų skelbęs apie planus pristatyti krematoriumų bent pusėje rajonų centrų, neteko girdėti. Tad „Lietuvos krematoriumo“ steigėjai turbūt prisižadėjo, kad veiks tik geografinėje Lietuvos teritorijos dalyje. Trumpai tariant, taip pasivadinusiai įmonei suteikta teisė kremuoti tik Lietuvos piliečius. Ir pačią Lietuvą.

Beje, šis tekstas nėra „Lietuvos krematoriumo“ reklama. Greičiau atvirkščiai. Juk ar pageidautumėte atsisveikinti su artimuoju įmonėje, kuri skelbiasi esanti Lietuvos krematoriumu?

Kažkaip baugu. Geriau jau oro uoste šviesą išjungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.