Dar du įtariamieji Telšių korupcijos byloje paleisti į laisvę

Dar du įtariamieji Telšių korupcijos byloje paleisti į laisvę.

Telšiai.<br>V.Balkūno nuotr.
Telšiai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 2:39 PM, atnaujinta Sep 21, 2018, 2:42 PM

Papirkimu įtariamam buvusiam Telšių administracijos direktoriui Sauliui Urbonui ir kyšio ėmimu įtariamam savivaldybės tarybos nariui, bendrovės „Lestema“ vadovui konservatoriui Juozui Butkevičiui skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, BNS pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė spaudai Renata Endružytė.

Penktadienį paleistiems S. Urbonui ir J. Butkevičiui taip pat draudžiama bendrauti su tam tikrais asmenimis.

Penki įtariamieji Telšių korupcijos byloje į laisvę paleisti ketvirtadienį, jiems taip pat skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir draudimai bendrauti su tam tikrais asmenimis.

Pasibaigus sulaikymo terminui, į laisvę paleisti kyšio ėmimu įtariamas Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Anglickas, savivaldybės Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vadovė Laima Simanauskienė, taip pat du papirkinėjimu įtariami verslininkai. K. Anglickas ir G. Lukauskas nušalinti nuo pareigų.

Teisėsauga nurodo tirianti kyšininkavimo schemą, kai už viešuosius pirkimus atsakingi Telšių rajono savivaldybės tarnautojai galėjo imti kyšius iš kai kurių pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovų už palankumą šioms bendrovėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.