Ravimas ne tik šienas, bet jau ir šienaujami šaligatviai

[[ge:lrytas:lrytas:7648889]]Vilnius

T.Ignatavičiaus ir R.Danisevičiaus nuotr.
T.Ignatavičiaus ir R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 10:32 AM

Praeiviams trečiadienį Vilniaus gatvėje išvydus štai tokį vaizdą (nuotr. kairėje) garsioji „Dviračio žinių“ frazė „Kas ravi šieną?“ visai nebejuokinga. Pasirodo, šiais laikais galima ne tik šieną ravėti, bet ir šaligatvius krūmapjove šienauti. Dar viena keistenybė – statybvietė prie Nacionalinės filharmonijos išklota dirbtine veja (nuotr. dešinėje). Ant kai kurių dangos vietų matyti baltų linijų. Panašu, kad ši veja skirta futbolo aikštei. Suprantama, jeigu ne popiežiaus Pranciškaus vizitas, tokių stebuklų sostinėje nebūtų. Šaligatvio plytelių tarpuose ir toliau želtų žolė, o statybvietė skendėtų purve ir dulkėse. Tvarka mieste – visai kaip sovietinėje armijoje, kai į karinį dalinį prieš atvykstant generolui kareiviai puldavo žalia spalva dažyti žolės. P.S. Gedimino kalno papėdėje, Sereikiškių parke, 15 metų stovėjo surūdiję apšvietimo žibintų stulpai. Šią savaitę jie galų gale buvo nudažyti, nes Šventasis Tėvas pro šalį važiuos, neduok Dieve, pamatys. O tai, kad aprūdyję stulpai metų metus akis badė vilniečiams, niekam nebuvo įdomu.

Mažeikiai

34-erių mažeikiškis internete pastebėjo patrauklų skelbimą apie parduodamą „Toyota RAV4“ automobilį ir nedvejodamas pardavėjui pervedė sutartą sumą – 4200 eurų.

Jau praėjo trys savaitės, o vyras apie nupirktą mašiną neturi jokių žinių, nors pardavėjas buvo pažadėjęs automobilį greitai pristatyti į Lietuvą. Supratęs apgaulę nukentėjusysis kreipėsi į policiją. Pirkėjas su pardavėju bendravo elektroniniu paštu, pardavėjas prisistatė esantis vokietis.

2021 metų vasarą į Klaipėdą vėl užsuks Didžiųjų burlaivių regata („The Tall Ships Races“) – tam pritarė uostamiesčio politikai.

Išankstiniais skaičiavimais, iš miesto biudžeto tam teks skirti 1,225 mln. eurų.

Didieji pasaulio burlaiviai Klaipėdoje svečiavosi 2009, 2011 ir 2017 metais.

Po ketverių metų uostamiestyje tikimasi sulaukti maždaug šimto burlaivių, o jais pasigrožėti turėtų atvykti apie pusę milijono svečių.

Anksčiau „The Tall Ships Races“ data sutapdavo su Jūros švente liepos pabaigoje. Dabar ji vyktų kitu laiku – 2021 metų paskutinį birželio savaitgalį.

 

Vėliau darbai vyks dar kelerius metus. Per tą laiką bus rekonstruotos krantinės, sutvarkyti ir paplatinti užvažiavimai ant keltų rampos. Tuomet Naujojoje perkėloje vienu metu tilps beveik tris kartus daugiau automobilių negu dabar. Taip pat iškils naujas modernus keleivių terminalas.

Buktiškiai

Ketvirtadienį pavakare Šakių rajono ugniagesius iškvietė kaimo gyventojai, pastebėję liepsnojantį 63 metų kaimyno ūkinį pastatą. Viena jo dalis yra mūrinė, kita – medinė. Pastaroji pražuvo liepsnose kartu su joje buvusiais daiktais ir malkomis.

Sodybos gyventojas buvo visiškai girtas. Ugniagesiams nepavyko su juo susikalbėti.

Įkaušėlio kaimynai pasakojo, kad broliui priklausančioje sodyboje gyvenantis vyras gaisrą galėjo sukelti rūkydamas.

Vytauto gatvėje 48 metų moteris, vairuodama automobilį „Ford Galaxy“, atsitrenkė į lengvąją mašiną, stovinčią šalia šaligatvio.

Paaiškėjo, kad gerokai prieš vidurdienį marijampolietė prie vairo sėdo sunkiai apgirtusi (3,80 prom.).

Penktojo bėgimo „Bėgam už Marijampolę“ organizatoriai miestui padovanojo teniso stalą. Jis pastatytas Marijampolės centre esančiame parke, prie Rygiškių Jono gimnazijos stadiono.

Šioje parko vietoje yra keli įvairaus amžiaus marijampoliečių mėgstami treniruokliai, todėl neabejojama, kad aktyviai laisvalaikį leis ir stalo teniso gerbėjai.

Kalvarijos savivaldybės pakraštyje, prie Lietuvos ir Lenkijos sienos, kaime gyvenantis pensininkas A.Daminaitis ant gluosnio metro aukštyje pastebėjo didžiulį grybą. Vyras teigė, kad gigantas galėjo sverti apie 50 kg.

A.Daminaitis pernai buvo aptikęs perpus mažesnį tokį pat grybą. Pensininkas nežino jų pavadinimo, todėl vadina šimtalapiais.

Gamtininkai paaiškino, kad A.Daminaičio radinys yra geltonpintė. Kol šis grybas jaunas, jis yra valgomas.

Šakiai

Užvakar į policiją kreipėsi 31 metų rajono gyventojas ir teigė, kad jį šantažuoja ir reketuoja vienoje Afrikos šalių gyvenantis vyras, su kuriuo internete jis susipažino šios savaitės pradžioje.

Šakietis sakė, jog užsienietis reikalauja pinigų už tai, kad internete nepaviešintų asmeninės informacijos apie lietuvį.

Pastarasis pervedė afrikiečiui 250 eurų, tačiau jis nesiliauja šantažavęs, kaulija daugiau.

Viešojoje erdvėje pasklidusi informacija, kad pačiame Šakių centre, priešais atnaujintą miesto parką, verslininkai ketina statyti automobilių plovyklą, papiktino ne vieną gyventoją.

Šakiečių bendruomenė miesto savivaldybei įteikė peticiją, kurią per kelias dienas pasirašė apie 200 žmonių, parašai renkami ir toliau. Pasirašiusieji tikina, kad jie nėra nusiteikę prieš verslininkų norą pastatyti bekontaktę plovyklą, tačiau jai parinkta visiškai netinkama vieta.

Lazdijų rajono savivaldybė turės dar vieną turistų traukos centrą. Buvusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės pastatuose bei teritorijoje asociacija „Retromobile“ ketina įrengti senovinių transporto priemonių ir technikos muziejų, kuriame laikys per 100 įvairių eksponatų.

Tai bus mobili istorinės, karinės technikos ekspozicija, kurią kiekvienam lankytojui bus leidžiama išbandyti.

Vilkaviškis

Nuosavame name gyvenantis vyras ekskavatoriumi valė ir gilino kieme esantį tvenkinį. Darbą teko nutraukti, kai iškastų žemių krūvoje buvo pastebėtas į sprogmenį panašus daiktas.

Atvykę išminuotojai patvirtino, kad tai labai pavojingas Antrojo pasaulinio karo laikų sviedinys, išsigabeno jį į už miesto esantį sąvartyną ir jame susprogdino.

Gražiausia Jonavos rajono sodyba pripažinta Šveicarijos seniūnijos kaime ūkininkaujančių Lauros ir Tado Survilų sodyba.

Sutuoktiniai augina bites, avis, taip pat aktyviai plėtoja kaimo turizmą.

Survilų kaimo turizmo sodyboje ne vien graži aplinka, bet ir daug pramogų: basakojų takas, diskgolfo parkas, futbolo golfas, krepšinio, futbolo, tinklinio aikštelės, yra galimybė plaukti baidarėmis, vandens dviračiais, pasikaitinti pirtyje ar kubile. Sodyba užima apie 5 hektarus žemės.

Vakar ryte Švitrigailos gatvėje susidūrė automobiliai „Volkswagen“, „Toyota“ ir „Hyundai“. Nors avarijos vaizdas buvo įspūdingas, žmonės nenukentėjo.

Automobilių vairuotojai negalėjo sutarti, kas kaltas dėl avarijos, todėl aiškintis įvykio aplinkybių buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus rajone automobilis susidūrė su motociklu. Iš pradžių atrodė, kad 65 metų motociklininkas sužalotas nesunkiai, tačiau jo sveikata staiga pablogėjo ir vyras mirė.

Avarija įvyko Minsko plente, kai automobilis „Nissan X-trail“ išvažiavo iš šalutinio kelio ir nepraleido pagrindiniu keliu nuo Baltarusijos pusės važiuojančio motociklo.

Motociklas rėžėsi į visureigio šoną. Automobilio vairuotojas buvo blaivus.

Policijos pareigūnams antradienį teko vykti į Nemuno saloje esančios „Žalgirio“ arenos aikštelę aiškintis eismo įvykio aplinkybių.

Šįkart automobiliu „Honda“ važiuodami jaunuoliai rėžėsi į „Mercedes-Benz“ šoną. Žvelgiant į automobilių reikmenų reklamą ant kėbulo galima spėti, kad „Honda“ skirta varžyboms.

Abu automobiliai smarkiai apgadinti, tačiau žmonės nenukentėjo. Šioje aikštelėje automobilius stato ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Naujojoje gatvėje esančiame penkių aukštų administraciniame pasate trečiadienį kilo gaisras. Jis įsiplieskė Nacionalinės žemės tarnybos naudojamame kabinete, kur laikomi archyviniai dokumentai.

Atvykus ugniagesiams lentynose smilko dešimt dokumentų segtuvų. Ugniagesiai segtuvus išnešė į lauką, perpylė juos vandeniu. Gaisro metu aprūko patalpos, apsilydė du šviestuvai.

Pirminiais duomenimis, gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

Ketvirtadienį ryte prie „Anykščių vyno“ gamyklos stovėjo 37 vilkikai su obuoliais.

Skaičiuojant, jog viename vilkike vidutiniškai telpa apie 20 tonų obuolių, o gamykla per parą (jeigu nėra trikdžių) pajėgi perdirbti 400 tonų, paskutiniai vilkikai į gamyklos teritoriją įvažiuos tiktai beveik po dviejų parų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.