A. Maldeikienė apie I. Šimonytės kandidatūrą: bėda – partija, su kuria ji eina

Pirmadienį parlamentarė Ingrida Šimonytė paskelbė, kad sieks dalyvauti išankstiniuose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimuose, kuriuos laimėjusi ji taptų šios partijos iškelta kandidate prezidentinėje kovoje. Apie tai kandidatai į šalies vadovo kalbėjo laidoje „LRT forumas“.

Aušra Maldeikienė ir Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt
Aušra Maldeikienė ir Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „LRT forumas“, LRT.lt

Sep 24, 2018, 10:35 PM, atnaujinta Sep 24, 2018, 10:36 PM

Laidoje dalyvavo Aušra Maldeikienė, Valentinas Mazuronis, Petras Auštrevičius, Naglis Puteikis, Vygaudas Ušackas, telefonu prisijungė ir pati I. Šimonytė. Gitanas Nausėda atsisakė dalyvauti laidoje dėl to, kad, kaip sakė laidos vedėjas Raigardas Musnickas, joje dalyvavo ir A. Maldeikienė. Debatuose taip pat nedalyvavo kandidatu pasiskelbęs Arvydas Juozaitis.

Džiaugiasi I. Šimonytės sprendimu

A. Maldeikienė pirmoji pasisakė apie konservatorių Seime frakcijos narės I. Šimonytės pasiryžimą įsilieti į prezidentinę kovą. Ji sakė puikiai vertinanti tokį kolegės sprendimą, nes jau prieš metus ją agitavo dalyvauti rinkimuose.

„Jau prieš metus jos klausinėjau, tada ji turėjo kitokią nuomonę. Labai džiaugiuosi, kad ji galiausiai ją pakeitė. Ji ilgokai spyriojosi, turbūt vasaros viduryje savo nuomonę pakeitė. Aš manau, kad tai yra puiku, nes Lietuvai reikia įvairių kandidatų ir, svarbiausia, Lietuvai reikia profesionalių žmonių, kurie dalyvavo politikoje“, – kalbėjo šiuo metu Seime dirbanti A. Maldeikienė.

Pasak jos, vienas iš privalomų dalykų žmogui, siekiančiam dalyvauti prezidento rinkimuose, yra tai, kad jis būtų anksčiau dalyvavęs politikoje ir net nuo apatinių grandžių.

„Iš tikro, reikia, kad ateitų iš apačios ir matytų visą struktūrą, kur yra tos kliūtys, kur yra tai, kas nesutampa. Ingrida labai ilgai buvo ir vyriausybėje, daug dirbo su politikais, pati yra politikė“, – sakė A. Maldeikienė.

Bėda – partija?

Paklausta, ar I. Šimonytė yra subrendusi tokiam postui, parlamentarė atsakė teigiamai, tačiau kaip problemą ji įvardijo konservatorių partiją.

„Bėda yra partija, su kuria ji ketina eiti. Konservatorių partija yra tie, kurie iš biudžeto gauna labai dideles dotacijas ir ši partija kol kas neturi jokios rinkimų programos. Deklaracija, kad mes paimame JAV modelį ir darome išankstinius rinkimus, yra labai ironiška ta prasme, kad JAV išankstiniuose rinkimuose kandidatai dalyvauja su programomis“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Jos nuomone, vienas iš kelių būtų konservatoriams pirmiausia turėti savo programą ir tik tada ieškoti kandidato. Kitas kelias, kad partijos rinkimuose norintys dalyvauti kandidatai pristato savo programas ir tuomet išrenkamas vienas iš jų.

„Juolab, kad konservatoriai yra Rimanto Jono Dagio tipo žmonės ir yra liberalioji grandis, kur yra Gabrielius Landsbergis ir t.t. Tai man čia matosi problema“, – sakė kandidatė.

Anot jos, kalbėdami apie prezidento rinkimus visada kalbame apie pavardes, tačiau sunkiai įsivaizduojame, ką tos partijos reiškia.

Kiš koją V. Ušackui ir G. Nausėdai

Tačiau LRT žurnalistė Indrė Makaraitytė kalbėjo, kad I. Šimonytė sakė turinti programą ir ją ketinanti pateikti.

„Manau, kad čia blogiausia V. Ušackui, kuris nesitikėjo tokio I. Šimonytės sprendimo, ir G. Nausėdai, kuriam rungtis su tokiais stipriais kandidatais vienoje pusėje bus sunku“, – komentavo I. Makaraitytė.

Pasak jos, rinkėjams bus gerai tai, kad TS-LKD debatuose susirungs du stiprūs kandidatai, kurių vienas labiau iš partijos apačios, kitas – augęs su partija, naudojantis ją politinėms ambicijoms pasiekti.

„Bus labai įdomu stebėti, kaip du visiškai skirtingi žmonės kovos dėl vienos ideologijos rinkėjų balsų“, – sakė LRT žurnalistė.

Sprendimo nepakeis

Tuo metu V. Mazuronis laidoje priminė A. Maldeikienės žodžius, kad prezidentės posto nesieks, jei dėl jo kausis I. Šimonytė.

„Ar aš teisingai suprantu, kad šiandien mes turime naują kandidatę I. Šimonytę ir prarandame buvusią kandidatę A. Maldeikienę, kuri yra viešai deklaravusi, kad eis į prezidento rinkimus tik tuo atveju, jei neis I. Šimonytė?“ – teiravosi V. Mazuronis.

Tačiau A. Maldiekienė jam atkirto, kad kai birželį pristatė savo programą, aiškiai pasakė: „Aš eisiu iki galo, kas bebūtų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.