Gatvės remontas kauniečiams kainuos papildomai: darbus pradėjo ne nuo to galo

Kauniečius papiktino keisti sprendimai atnaujinamoje Trakų gatvėje. Kai gatvė jau buvo išasfaltuota, darbininkai pradėjo įrenginėti šaligatvių bortus. Dėl to nutrupėjo naujos dangos kraštai. Darbus atliekanti įmonė dėl broko apkaltino savivaldybę.

Trakų gatvė miesto centre pirma buvo išasfaltuota, tik po to imta įrenginėti šaligatvių bortus, todėl naujos dangos pakraščiai jau aptrupėjo.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
Trakų gatvė miesto centre pirma buvo išasfaltuota, tik po to imta įrenginėti šaligatvių bortus, todėl naujos dangos pakraščiai jau aptrupėjo.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 9:34 AM

Trakų gatvės rekonstrukcija prasidėjo vėlyvą pavasarį. Prie gatvės ant medžių buvo pakabinti skelbimai, kad darbai truks iki rugsėjo vidurio.

Vieno šios Kauno centro gatvės daugiabučio bendrijos pirmininkė Irena Staigvilienė pasakojo, kad drauge su kaimynais stebėjo, kaip vyksta darbai.

„Tokia darbų eiga, kai iš pradžių gatvę išasfaltavo, o po to dedant šaligatvių bortus ją sugadino, nustebino. Matyt, per daug pinigų įmonė turi, kad atnaujintą gatvės dangą vėl turės remontuoti“, – kalbėjo moteris.

Gyventoja darbininkų bandė klausti, kodėl šaligatvių bortai įrenginėjami jau paklojus naują dangą, tačiau jie tik atsakė, kad taip dirbti liepė vadovai.

Darbų eiga – nelogiška

Trakų gatvėje įsikūrusiai projektavimo įmonei vadovaujantis ir ten pat gyvenantis Vytis Pijus Čiras sakė, kad prasidėjus gatvės remontui džiaugėsi, nes nauja danga buvo paklota labai sparčiai – per savaitę.

„Todėl stebėjomės, kad buvo skelbiama, jog darbai užtruks iki rugsėjo vidurio.

Kodėl darbai buvo suplanuoti tokiam ilgam laikui, paaiškėjo vėliau“, – pasakojo inžinierius konstruktorius.

Paklojus naują gatvės dangą prasidėjo šaligatvių atnaujinimo darbai.

„Tai visai nelogiška. Dėl to nauja asfalto danga ir buvo sugadinta. Spėju, kad darbus atliekanti įmonė iš pradžių gavo pinigų asfaltui pakloti ir juos skubėjo panaudoti.

O plytelėms kloti ir bortams keisti lėšų gavo vėliau, todėl dabar pridaryta broko“, – svarstė projektavimo ir statybų specialistas.

Broką ištaisyti nebus lengva

V.P.Čiras įsitikinęs, jog teks atlikti daug papildomų darbų, kad brokas būtų kiek įmanoma geriau ištaisytas.

„Dabar asfalte atsiradusius plyšius reikia labai kruopščiai išvalyti, nes juose susikaupę lapų, šakų, žvyro, statybinių atliekų likučių.

Tada ertmes būtina padengti gruntu.

Po to teks rankomis lieti naują asfaltą ir bandyti jį sutankinti taip, kad jis kuo geriau sukibtų su gatvės danga“, – sakė kaunietis.

Jo nuomone, šiuos darbus reikia atlikti kuo skubiau.

Asfaltą ardo ir lietaus vanduo

„Lyjant lietui nuo Žaliakalnio Sopranų gatve atiteka didžiausias srautas vandens. Jis kaupiasi prie Sopranų ir Trakų gatvės sankryžos ties V.Kudirkos progimnazija.

Lietaus vanduo patenka po gatvės danga per atsiradusius dangos plyšius ir ją visą ardo.

Kelios liūtys jau buvo ir asfalto dangos irimas jau yra prasidėjęs“, – sakė inžinierius konstruktorius.

Kauniečiui apmaudu, kad už padarytą broką gali tekti mokėti visiems miesto gyventojams.

„Nebent broką taisys ir už tai mokės pati jį padariusi įmonė“, – svarstė V.P.Čiras.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad įvyko nedidelis nesusipratimas. Buvo siekiama, kad gyventojai galėtų naudotis ne tik nauja gatvės danga, bet ir patogiais šaligatviais. Esą miestui gatvės taisymo darbai kainuos nedaug.

Nuomonę pakeitė miesto savivaldybė

Ramūnas Šilinis

Įmonės „Kauno keliai“ generalinis direktorius

„Šiuo atveju nutiko taip, kad savivaldybė iš pradžių mums užsakė gatvę tik naujai išasfaltuoti. Tai ir padarėme. Tačiau vėliau, matyt, buvo persigalvota ir nuspręsta sutvarkyti ir šaligatvius. Todėl įrengiant naujus jų bortus asfalto danga ir sutrupėjo.

Tokia darbų eiga nėra normali, mes visada pirmiausia klojame naujus šaligatvius, įrengiame bortus, o tik tada asfaltuojame gatves. Trakų gatvė – ne pirmas atvejis, kai tenka iš naujo remontuoti neseniai paklotą kelio dangą. Kodėl taip planuojama savivaldybėje, man sunku suprasti.

Trakų gatvės dangą būtina remontuoti kuo skubiau, nes jai kenkia drėgmė. Tačiau už tai savivaldybė turės mokėti iš miesto biudžeto.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.