Demaskuok.lt pristatyta Europos Komisijos atstovybėje

Trečiadienis nacionalinė iniciatyva Demaskuok.lt pirmą kartą pristatyta ES institucijų atstovams ir ES valstybėms narėms. Susitikimas su Europos išorinių veiksmų tarnyba ir užsienio diplomatais įvyko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES, Briuselyje. Dezinformacijos problemos mastai taip pat buvo aptarti su Europos Komisijos narės Mariya Gabriel, atsakingos už skaitmeninę ekonomiką ir skaitmeninės visuomenės reikalus, kabineto atstovais.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 4:00 PM

Spaudos konferencijos užsienio žiniasklaidai metu, iniciatyvos vadovas Viktoras Daukšas kartu su DELFI korespondentu gynybos temomis Vaidu Saldžiūnu pristatė Demaskuok.lt iniciatyvą bei galimybes pritaikyti šį įrankį ES mastu ar atskirose ES šalyse.

„Iniciatyva susilaukė didelio susidomėjimo ES institucijose ir tarptautinėje žiniasklaidoje. Kiekvienas Briuselyje įvykęs susitikimas padėjo įtvirtinti Lietuvos, kaip vienos atspariausių dezinformacijai šalių, įvaizdį. Susitikimų metu pasitikrinome ir supratome, kad einame teisingu keliu: tik bendros žiniasklaidos, nevyriausybininkų ir viešojo sektoriaus pastangos kuria gerai informuotą ir dezinformacijos srautui atsparią visuomenę”, – pabrėžė iniciatyvos vadovas V. Daukšas.

Rugsėjo 27 d. taip pat vyks susitikimas su NATO strateginės komunikacijos padalinio atstovais, kurio metu bus aptarti bendri ES ir NATO kylantys iššūkiai bei galimybės juos įveikti, pritaikius tinkamus atsako masiškam dezinformacijos srautui įrankius.

„Dezinformacija yra kompleksinė problema reikalaujanti kompleksinių sprendimų. Tik sutelktomis ES valstybių narių ir ES institucijų pastangomis galėsime ne tik reaguoti, bet ir geriau suvokti problemos mastą bei rasti tinkamą priešnuodį.“ – pažymėjo Jovita Neliupšienė, Lietuvos ambasadorė ES.

Demaskuok.lt – tai nacionalinė iniciatyva, suvienijusi žiniasklaidą, visuomenę ir valstybę kovai su dezinformacija. Pasitelkusi unikaliais algoritmais paremtus įrankius ir elfus, žiniasklaida gali realiu laiku ir efektyviai reaguoti į pasirodžiusią dezinformaciją bei ją demaskuoti. Platforma kiekvieną dieną išanalizuoja 10 000 straipsnių. Besivadovaudama nepriklausomumo, skaidrumo ir efektyvumo principais, Demaskuok.lt yra unikali tokio pobūdžio iniciatyva ne tik Lietuvoje, bet ir turbūt pasaulyje. Tai pavyzdinė pasauliui iniciatyva, kuri dėl bendro tikslo sujungia skirtingas žiniasklaidos priemones.

Demaskuok.lt iniciatyva pirmą kartą Lietuvoje oficialiai pristatyta rugsėjo 13 d. Kovai su dezinformacija viešojoje erdvėje šiuo metu jungiasi pagrindinės Lietuvos žiniasklaidos priemonės (kurių bendra auditorija sudaro daugiau kaip 90 proc. Lietuvos gyventojų): LRT, DELFI, LNK, „Žinių radijas“, Lrytas.lt, Laisvės TV ir „Kas vyksta Kaune“, taip pat visuomenės ir valstybės atstovai.

Iniciatyva taip pat bendradarbiauja su Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentu (STRATCOM), LR Vyriausybės kanceliarijos Grėsmių valdymo ir krizių prevencijos biuru, Lietuvos šaulių sąjunga ir VšĮ „Res Publica“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.