Tarp kitko. A. Veryga – šventesnis už popiežių?

Šalia L.da Vinci freskos „Paskutinė vakarienė“ reprodukcijos – ilgas balta staltiese dengtas stalas, ant kurio – po lėkštę sriubos ir dvi taures kiekvienam svečiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 7:16 AM

Viena taurė sklidina vandens, o kita – vyno.

Ar prie tokio stalo sėstų A.Veryga, uoliai vykdantis visuotinę tautos išblaivinimo akciją? Vargu, nes būtent blaivininkas ministras įpiršo Pasaulio sveikatos organizacijai klaidingą statistiką ir pavertė savo tautiečius didžiausiais pasaulio girtuokliais.

Negana to, A.Veryga dar buvo pareiškęs, kad kas antras Lietuvos vyras yra alkoholikas. Probleminiais alkoholio vartotojais jis laiko netgi 46 proc. vyrų ir 16 proc. moterų. Taip teigdamas ministras rėmėsi ne oficialia statistika, o tik tikimybių teorija.

Pakilti aukščiau tikimybių teorijos ir pamatyti pasaulį ne vien iš ministerijos varpinės – misija sunkiai įmanoma. Nors įkvepiančių pavyzdžių, į kuriuos vertėtų lygiuotis, toli ieškoti nereikia.

Puikų pavyzdį parodė popiežius Pranciškus, bendraujantis ne grūmojimų ar gąsdinimų, o visiems suprantama pagarbos ir nuoširdumo kalba.

Kauno Santakos slėnyje maldininkams lietuviškai palinkėjęs skanių pietų Šventasis Tėvas su vyskupais sėdo prie ilgo stalo Kauno arkivyskupijos kurijoje ir drauge kėlė vyno taures.

„Vanduo yra reikalingas gyvenimui, o vynas – šventei“, – yra pasakęs popiežius, kuris nesideda šventesnis, nei yra.

Ir Vilniaus širdyje jaunimui pasakyti jo žodžiai priminė ne galią demonstruojančio vadovo nurodymus, o draugiškus tėvo patarimus.

Šventasis Tėvas lietuvių Monikos ir Jono liudijimų klausėsi kaip bičiulis, lyg jie sėdėtų drauge kur nors bare ir kalbėtų apie gyvenimą gurkšnodami alų arba girą.

Ar įsiklausys į popiežiaus išmintį A.Veryga, kurio užmojai pastūmėjo surengti užsienietiškų leidinių plėšymo akciją ir kuris butelio šešėlio bijo labiau negu velnias kryžiaus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.