Kėdainių savivaldybėje durimis trankė buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas

Šiandieninis rajono Tarybos posėdis buvo karštas ir konfliktiškas.

Viktoras Muntianas trankė durimis Kėdainių savivaldybėje. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Viktoras Muntianas trankė durimis Kėdainių savivaldybėje. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 6:55 PM

Iš pat pradžių rajono Tarybos nariai Darius Petrauskas ir Viktoras Muntianas pasiskelbė nuo šiol dirbsiantys opozicijoje, o jų oponavimas valdantiesiems išryškėjo svarstant jau patį pirmąjį klausimą.

Konfliktą sukėlė gatvės rekonstrukcija

Pirmiausia Taryba svarstė klausimą dėl rajono strateginio plano patikslinimo, kuriame daugiausia diskusijų sukėlė Babėnų kvartalo Pergalės gatvės rekonstravimo darbai, kuriems šiemet rajono Taryba jau buvo skyrusi 100 tūkst. eurų, bet kitos reikalingos tokio pat dydžio sumos savivaldybė negavo kaip tikslinių lėšų iš Kelių direkcijos.

Posėdyje dalyvavę Babėnų kvartalo gyventojai piktinosi, kad tikslinant strateginį planą nenumatoma papildomai lėšų, kad šioje gatvėje būtų užbaigti pradėti darbai, o yra tokių gatvių, kur tėra tik keli namai, bet asfaltas vis tiek yra liejamas.

Kalbėjęs gyventojas sakė, kad pirmiausia, jo manymu, savivaldybė taško lėšas prabangos projektams, tokiems kaip tiltų rekonstrukcijos, o gatvės, kurias žmonės prašo tvarkyti jau daugybę metų, nesulaukia reikalingų valdininkų sprendimų.

Pasak gyventojo, kur nereikia, ten dedamos lėšos, o kur reikia, jų nėra.

Štai šioje situacijoje paaiškėjo, kad rajono meras S. Grinkevičius – netolerantiškas kritikai. Kalbėjusiems gyventojams jis rėžė: „Tai jūs ir sakykit Tarybos nariams, kad jie kvaili ir nežino, ką daro.“

Suabejojo lėšų paskirstymu

Tarybos narys Viktoras Muntianas priminė, kad dar pavasarį skiriant lėšas Pergalės gatvės rekonstrukcijai, buvo aišku, kad tikslinių lėšų šiam projektui Kelių direkcija neskirs bei pažymėjo, kad yra ir kitų priimtų sprendimų, kurie kelia nemažai abejonių. Pavyzdžiui, rajono Taryba yra skyrusi 21,7 tūkst, eurų Kalnaberžės dvaro atgaivinimo projektui, tačiau, V. Muntiano manymu, tai padaryta nepagrįstai.

„Meras pažadėjo, kad išsiaiškins šį klausimą su teisininkais, o niekas neišsiaiškinta“, – sakė V. Muntianas ir pažėrė nemažai kritikos valdantiesiems, tikindamas, kad savivaldybės administracija savivaliauja ir svarbius sprendimus priiminėja savavališkai, apeidama rajono Tarybą, o kai kuriais atvejais net ir prašydama pritarimo po įvykusio fakto.

Savo protestą V. Muntianas išreiškė ne tik balsuodamas prieš strateginio veiklos plano pakeitimų patvirtinimą, bet ir po pirmojo klausimo svarstymo ir balsavimo dėl jo.

Jis paliko posėdžių salę pareikšdamas, kad taip valdantiesiems nesiskaitant su rajono Tarybos nariais, dirbti neįmanoma.

Į tokį V. Muntiano akibrokštą meras S. Grinkevičius sureagavo itin karštai ir pasiūlė galbūt net atsisakyti jam rajono Tarybos nario mandato.

V. Muntianas užtrenkė duris ir į Tarybos posėdį negrįžo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą